מכון גסטרו
קישור אל דף מידע והדרכה לקראת תבחין נשיפה לבדיקת רגישות ללקטוז (רגישות לחלב)
מטרת הבדיקה
זיהוי אי סבילות ללקטוז (סוכר
החלב, באמצעות נשיפה לתוך מכשיר מיוחד.
הכנות לקראת הבדיקה
- יש להיות בצום משעה 20:00 ביום שלפני הבדיקה: אפשר לשתות מים או תה ללא סוכר, וניתן להמשיך לשתות מים בלבד עד שעתיים לפני הבדיקה
- 24 שעות לפני הבדיקה ועד לתחילת הצום ניתן לאכול ולשתות את המוצרים האלה בלבד:
דגנים לא מלאים: אורז, פתיתים, לחם אחיד, פיתה.
ירקות מבושלים: תפוח אדמה, קישוא, גזר.
מעט שמנים: קנולה, שמן זית, חמאה, מזולה.
חלבונים: עוף, הודו, דגים, שבבי סויה מתובלים בתבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור.
שתייה: מים, תה ללא סוכר.
אין לשתות אלכוהול.
תרופות ובדיקות
- ארבעה שבועות לפני הבדיקה: יש להימנע מנטילת אנטיביוטיקה או פרביוטיקה ארבעה שבועות לפני הבדיק
- כשבוע לפני הבדיקה: מומלץ להימנע מנטילת תרופות פרוקינטיות (מוטיליום, רזולור) או תרופות וחומרים משלשלים מכל סוג
- טיפול תרופתי קבוע: אין להפסיק את הטיפול התרופתי הקבוע, לרבות PPI's.
תהליך הבדיקה
לאחר הבדיקה
- ניתן לאכול ולשתות מיד לאחר הבדיקה
- אם הבדיקה אינה תקינה, יש לפנות אל רופא המשפחה ולבקש הפנייה לדיאטנית.