חטיבה פנימית

trueבתי חולים > סורוקה > דף הבית > יחידות ומחלקות > חטיבה פנימית > תבחין נשיפה לבדיקת רגישות ללקטוז (רגישות לחלב)

תבחין נשיפה לבדיקת רגישות ללקטוז (רגישות לחלב)


מכון גסטרו

קישור אל דף מידע והדרכה לקראת תבחין נשיפה לבדיקת רגישות ללקטוז (רגישות לחלב)

מטרת הבדיקה 

זיהוי  אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב, ​באמצעות נשיפה לתוך מכשיר מיוחד.

הכנות לקראת הבדיקה 

  • יש להיות בצום משעה 20:00 ביום שלפני הבדיקה: אפשר לשתות מים או תה ללא סוכר, וניתן להמשיך לשתות מים בלבד עד שעתיים לפני הבדיקה
  • 24 שעות לפני הבדיקה ועד לתחילת הצום ניתן לאכול ולשתות את המוצרים האלה בלבד:

דגנים לא מלאים: אורז, פתיתים, לחם אחיד, פיתה. 
ירקות מבושלים: תפוח אדמה, קישוא, גזר.  
מעט שמנים: קנולה, שמן זית, חמאה, מזולה. 
חלבונים: עוף, הודו, דגים, שבבי סויה מתובלים בתבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור.  
שתייה: מים, תה ללא סוכר.
אין לשתות אלכוהול. 

  • להימנע מעישון: החל מהשעה 20:00 בערב לפני הבדיקה ועד לסיומה
  • להימנע מפעילות גופנית מאומצת: 12 שעות לפני ביצוע הבדיקה 
  • בבוקר הבדיקה: יש לצחצח שיניים ולשטוף את הפה עם מי פה מכל סוג
  • במשך ארבעה  שבועות לפני ביצוע הבדיקה, יש להימנע מביצוע בדיקות אלה: קולונוסקופיה (כולל וירטואלית), קפסולה אנדוסקופית או כל בדיקה אחרת המצריכה ניקוי המעי 

  • הבדיקה ​אינה חודרנית, אינה דורשת טשטוש ואינה דורשת הגעה עם מלווה.​

תרופות ובדיקות 

  • ארבעה שבועות לפני הבדיקה: יש להימנע מנטילת אנטיביוטיקה או פרביוטיקה ארבעה  שבועות לפני הבדיק
  • כשבוע לפני הבדיקה: מומלץ להימנע מנטילת תרופות פרוקינטיות (מוטיליום, רזולוראו תרופות וחומרים משלשלים מכל סוג 
  • טיפול תרופתי קבוע: אין להפסיק את הטיפול התרופתי הקבוע, לרבות PPI's.

תהליך הבדיקה 

  • המטופל מקבל לשתות תמיסה של 25 גרם לקטוז מהולים בכוס מים ומתבקש לתת  כל חצי שעה דגימות נשיפה - במשך כשלוש שעות
  • במהלך הבדיקה יתכנו כאבי בטן , תפיחות והופעת יציאות רכות או שלשוליות.  הופעתם של תסמינים אלו חשובה להערכה נכונה של הסיבה לתלונות והם חולפים לאחר כמה שעות.

לא​​חר ​הבדיקה 

  • ניתן לאכול ולשתות מיד לאחר הבדיקה
  • אם הבדיקה אינה תקינה, יש לפנות אל רופא המשפחה ולבקש הפנייה לדיאטנית.​

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשלוח