במסגרת הטיפולים המוצעים ע"י מרפאת כאב בהנהלת ד"ר גיא פייגין, מנהל יחידת הכאב, בוצעה לראשונה בארץ השתלת קוצב הכאב הקטן ביותר בעולם. השתלת אלקטרודות לשיכוך כאב בעמוד השדרה הינו טיפול מקובל לסובלים מכאבים כרוניים. את הפעולה ביצעו ד''ר יחזקאל אוחנה וד"ר פיטר בלה, רופאים בכירים במרפאת הכאב.
הקוצב החדש של חברת ABBOTT הנקרא ETERNA הינו הקוצב הקטן ביותר בעולם מסוגו, עם יכולות טעינה חיצונית המקנים לו אורך חיים של למעלה מ 10 שנים, בתדירות טעינה הנמוכה בעולם. המטופל שולט בטיפולים שמציע הקוצב באמצעות אפליקציה קלה וידידותית בעברית.
לדברי המטופל: "הקוצב החדש קטן יותר, ההפעלה בעזרת האפליקציה נוחה מאוד לשימוש ורמת הכאב ירדה משמעותית, תודה רבה לצוות מרפאת כאב במאיר על הטיפול המסור."
"לקוצב אופציות טיפוליות רבות להתמודדות עם מגוון רחב של בעיות כאב" אומר ד"ר פייגין. "בשנים האחרונות צוברת תאוצה מערכת של השתלת אלקטרודות בעמוד השדרה באמצעותה אנו מנסים למנוע את הגעת אותות הכאב למוח", מסביר ד"ר פייגין. "בחדר הניתוח אנו משתילים אלקטרודה בעמוד השדרה החוסמת את אותות הכאב ובכך מפחיתה את עוצמת הכאב. השתלת הקוצב החדש הינה ציון דרך להתקדמות טכנולוגית בעולם הרפואה בכלל ובארץ בפרט".


