הוד בן חורין פיזיותרפיסט במרכז רפואי מאיר (32) מתגורר בקיבוץ שדות ים, בזוגיות עם ירדן שהיא פיזיותרפיסטית בעצמה ולשניים בן מתוק במיוחד בן שנה וחודשיים – ואם תהיתם הוא הרים את הראש יופי בגיל חודשיים בתור בן להורים פיזיותרפיסטים
כשמבקשים מהוד להציג את עצמו הוא צוחק ואומר שדבר ראשון הוא שליש. יש לו אח גדול ועוד שתי אחיות שנולדו איתו כשלישייה. "יש לזה כוח אדיר. למשפחה בכלל יש מקום מיוחד אצלי אבל העובדה שכולנו גדלנו ביחד בקיבוץ שדות ים וכולנו גדלנו ועדיין מתגוררים בקיבוץ עם המשפחות החדשות שלנו – זה כיף אדיר וחוויה יוצאת דופן".
האהבה לים – אלוף ישראל בשייט מפרשית
"כקיבוצניק בשדות ים זורקים אותך לים בגיל מאוד קטן וכולנו התאהבנו בים בלית ברירה. אין הרבה אופציות - זה או שתלמד לשחות או שתטבע", הוא מספר בחיוך. "בחוג ימאות חושפים אותך לסגנונות שונים של שיט במפרשיות ועם השנים אני בחרתי להתמקצע בתחום, התקדמתי לדגמים המתאימים לטווח גילאים גדול יותר עם הזמן והתחלתי להתאמן בצורה תחרותית. התמחתי בשייט במפרשית יחיד המכונה 'לייזר' והייתי טס כל שנה לאליפות אירופה ועולם ובארץ הגעתי להיות אלוף ישראל פעמיים", הוא מספר קצת במבוכה. הייתי ספורטאי מצטיין בצבא ובאיזשהו שלב במהלך הצבא הבנתי שמבחינה פיזית אני לא מתאים כל כך לדגם של הבוגרים ובצער גדול החלטתי להפסיק את החלק התחרותי אבל המשכתי לאמן את הקבוצות של הנוער. היום הים הוא בעיקר תחביב יותר ממקצוע, אני גולש על סאפ ובעיקר מקפיד להעביר לאיתמר שלי את האהבה לים הכחול".
איך הגעת לתחום? ומה זה פיזיותרפיה נשימתית בכלל?
"האמת היא שהגעתי לעולם הפיזיותרפיה די במקרה" הוא מספר. "הצבתי לעצמי עובדה שבאוקטובר 2015 אני מתחיל לימודים. הייתי אז בן 24 וידעתי שאני רוצה ללמוד באוניברסיטת תל אביב. פשוט הזנתי את כל הנתונים שלי במערכת וקיבלתי עשרות אפשרויות עד שראיתי בתחתית 'לימודי פיזיותרפיה' ואמרתי לעצמי 'יאללה נתגלגל משם'. והשאר באמת היסטוריה. הגעתי למרכז רפואי מאיר ארבע שנים לאחר מכן – ומאז אני כאן. במהלך לימודי גם פגשתי את ירדן, בת הזוג שלי שהיא פיזיותרפיסטית בעצמה בבית החולים 'הלל יפה' אז כנראה שהגורל דאג לי ללמוד את התחום מעוד כמה סיבות".
אחד הדברים המיוחדים בתפקיד הפיזיותרפיסט בבית החולים הוא היכולת לגעת בתתי תחומים לפגוש הרבה אנשים ולהשפיע על איכות חייהם. "אני הפיזיותרפיסט של מחלקת ריאות, זו מחלקה מדהימה עם צוות מעולה שמטפל בחולים מורכבים עם מחלות נשימתיות ועיקר הטיפול הוא פיזיותרפיה נשימתית שעוזרת להם לנשום יותר בקלות. הרבה אנשים לא מכירים את התחום הזה, אם כי במחלקת ריאות רוב המטופלים נחשפו אליו בשלב כלשהו בחייהם, ואז הם לא מופתעים שפיזיותרפיסטים הם חלק בלתי נפרד מהטיפול בהם. בעבור כולנו לנשום זה אחת הפעולות הברורה מאליה שיש. אבל בעבור חולים עם מחלות נשימה זה אינו דבר טריוואלי בכלל- והפיזיותרפיה מציעה טכניקות כאלו ואחרות להקל על תסמינים מאוד קשים שהם חווים. זה עולם ומלואו - ואין מספק יותר מלדעת שעזרת למטופל לשפר את התפקוד שלו ואת איכות חייו ולמעשה איפשרת לו לחיות את חייו הכי קרוב לאיך שהיה רוצה.
הקורונה?
"היום כבר עייפים מלדבר עליה אבל הקורונה התחילה בערך חצי שנה אחרי שהגעתי למחלקה. מצאתי את עצמי במחלקת ריאות שהייתה הראשונה להיות מחלקת קורונה בימים של התמודדות עם הרבה שאלות, חוסר ודאות ודילמה לא פשוטה בין הרצון לקחת חלק בלעזור למטופל ולצוותים, להוריד מהם את העומס, לבין הפחד להביא את זה הביתה. בתחילת הדרך עוד לא ידענו כמה אנחנו מועילים – אבל מהר מאוד הפכנו להיות חלק בלתי נפרד מהתמודדות עם המגיפה.
מערך מדהים
"יש לנו צוות מדהים במערך הפיזיותרפיה בהובלתו של שגיב פרל. יש אווירה משפחתית ומקצועית וכל אחד מפרה את האחר בתחומים שהוא יותר מתמחה בהם. זוהי עבודה מאוד מגוונת - מצד אחד היא מאפשרת לך להיות במחלקות האקוטיות ולעזור למטופלים הסובלים מבעיות שונות דוגמת בעיות אורתופדיות, נוירולוגיות, נשימתיות ועוד ומצד שני היא מאפשרת לך לעבוד במכון פיזיותרפיה מתקדם וחדשני ולהציע למטופלים מגוון רחב מאוד של טיפולים".
שיקום ריאות מקוון
"כל הזמן יש דברים שמתחדשים במערך", מתגאה הוד "בימים אלה התחלנו פרויקט מיוחד של שיקום ריאות מרחוק שהמטרה שלו להנגיש את השירות לחולים עם מחלות כרוניות שלא יכולים להגיע למרכז הרפואי. שיקום ריאות הוא למעשה סדנה שמתקיימת בבית החולים, נותנת כלים למטופלים להתמודד עם מחלתם ואימון גופני הוא חלק עיקרי בסדנה. רוב החולים במחלות ריאה כרוניות, כגון COPD ופיברוזיס ריאתי סובלים מקוצר נשימה ומהגבלה בתפקוד היומיומי – ומחקרים הוכיחו כי שיקום ריאות מפחית קוצר נשימה, משפר את המצב הגופני, מפחית אשפוזים, דיכאון וחרדות ומשפר את איכות החיים ואנו במערך הפיזיותרפיה גאים להוביל את התוכנית בשיתוף מערך הריאות המצוין שלנו בבית החולים".