ליחידת ה-IVF במאיר ניסיון בתחום שימור הפריון, הפעולה מבוצעת בעלות מופחתת בהשוואה ליחידות אחרות בארץ. ניתן לבצע מחזור טיפול אחד בעלות אטרקטיבית של 7,000 ₪.
תהליך הקפאת ביציות:
המרכז הרפואי מאיר הינו מרכז המתמחה בהקפאת ביציות לצורך שימור פוריות. שימור פריון יכול להתבצע הן עבור נשים המעוניינות בדחיית גיל ההיריון (שימור פריון סוציאלי) והן עבור נשים הזקוקות לשימור פריון מסיבות רפואיות (במצבים כגון: דלקות חוזרות באגן, אנדומטריוזיס, טיפול כימי ועוד). תהליך הקפאת הביציות נועד לשמור על האפשרות של נשים להרות בעתיד.
הסיכוי להרות יורד בצורה משמעותית אצל נשים עם הגיל, הן בהריונות ספונטניים והן בהריונות מושרי טיפולי פריון. וזאת בגלל הירידה באיכות ובכמות הביציות. מומלץ, אם כן, במקרה שעולה צורך בשימור פריון (סוציאלי ורפואי) לא לאבד זמן יקר, ובמידה שקיים חשש לתהליך שעלול לפגוע בפוריות כדאי לפנות בהקדם לייעוץ אצל מומחה פוריות.
בתהליך הקפאת ביציות נשאבות ביציות מגופה של האישה והן נשמרות בהקפאה עמוקה לשנים רבות בשיטת הויטריפיקציה.
כיום מותר להקפיא ביציות לנשים באחד מהמצבים הבאים:
שימור פריון מסיבות רפואיות - שימור פריון רפואי (באמצעות טופס 17) עד גיל 39 ניתן עד 20 ביציות או עד 4 מחזורי שאיבה המוקדם מביניהם
נשים עם תגובה שחלתית ירודה
נשים עם אנדומטריוזיס קשה ועדות לירידה ברזרבה שחלתית
נשאיות של הפרה מוטציה ל-X שביר
נשים עם סימנים לאל וסת מוקדמת
נשים שעומדות לקבל טיפול שעלול לפגוע בפעילות השחלה שלהן בעתיד. כמו טיפול כימותרפי או הקרנות
נשים העומדות לפני ניתוח של כריתה מונעת של שחלות ( לדוג' נשאיות של BRCA)
שימור פריון מסיבות שאינן רפואיות - שימור פריון סוציאלי (במימון עצמי, מופחת ביחידה שלנו):
החל מינואר 2011 אישר משרד הבריאות לנשים שמלאו להן 30 שנה אך טרם מלאו להן 41 שנה, להקפיא ביציות, שלא מסיבות רפואיות.
למי מיועד שימור פריון סוציאלי?
נשים רווקות שטרם נישאו וברצונן ל"הקפיא את הזמן" מבחינת יכולת הפוריות או נשים שדוחות את ההורות מסיבות של לימודים, קריירה וכדומה.
נשים אלו יכולות לעבור בין גיל 30-35 6 שאיבות או להשגת 25 ביציות או בין גיל 36-40 עד 6 שאיבות או להשגת 35 ביציות, המוקדם מביניהם.