גינקולוגיה ומילדות

trueבתי חולים > מאיר > דף הבית > תחומים רפואיים- מחלקות, יחידות ומכונים > גינקולוגיה ומילדות > חדרי לידה

חדרי לידה

מנהלת חדרי הלידה: ד"ר גיל שכטר מאור

התאמות נגישות לשירותכם

גישה נגישה,  שירותים נגישים, חניה נגישה, מעלית/מבנה חד קומתי, יש ליצור קשר עם נותן השירות, משקל נגיש לפי צורך, מיטה חשמלית, מיטות רגילות חדר טיפול נגיש

כשמגיע היום המרגש של הלידה, את יודעת שיש מי שנמצא כאן בשבילך. אנחנו כאן, מלווים אותך בהתרגשות ומעניקים לך את התנאים הנוחים והמתאימים ביותר, כדי שאת תוכלי להתרכז בדבר החשוב מכל, בדבר האמיתי – הבאת תינוקך לעולם.

מטרתנו העיקרית היא להעניק לך ולתינוקך חווית לידה נעימה ובטוחה תוך מעקב והשגחה מיטביים. הבטיחות, הן של היולדת והן של היילוד, הם מדד לרמת הרפואה והמיילדות המודרנית, ואנו מקפידים על רמה גבוהה זו ומאפשרים גמישות והתאמה לרצונה של היולדת.

במרכז הרפואי מאיר קיימים 11 חדרי לידה חדשניים ומאובזרים לנוחות היולדת, החדרים בעיצוב נעים ומרגיע ובעיקר מצוידים במיטב המכשור הרפואי המתקדם. בנוסף, כל חדרי הלידה מצוידים גם במערכות שמע ובכורסאות נפתחות לשימוש המלווה.

הצוות מקצועי, קשוב ומיומן וכולל מיילדות, רופאים ורופאות מיילדים כמו גם רופאים ורופאות מרדימים. בהשגחה של רופאים בכירים במשך כל שעות היממה. בחדרי הלידה שלנו תתקבלי בגישה פתוחה ובהתחשבות מלאה ברצונך ובהעדפותייך. הצוות שלנו פועל בגישה אישית וחמה ובגמישות מלאה לצרכייך. כך תוכלי להחליט בשיתוף עם הצוות הרפואי, מה מתאים לך בכל שלב של הלידה. בין השאר, תוכלי לבחור את תנוחת הלידה הנוחה לך – בשכיבה על הצד, על הגב, בכריעה, בישיבה; את שיטת שיכוך הכאבים: הרדמה אפידוראלית, גז צחוק או שימוש בעזרים טבעיים כגון: כדור פיזיו, מקלחת, ג'קוזי, שינויי תנוחות, תנועתיות כמו גם שימוש במכשיר ה"טנס".

 

ללדת כמו שאת בוחרת

כיום, אנחנו מכירים את המושגים "לידה רגילה" ו"לידה טבעית" כשאנחנו מתייחסים לאפשרויות העומדות בפנינו ללדת. חלקנו שואפות לקיים "לידה טבעית" אך לא שלמות עם היכולות שלנו ליישם את התהליך. אנחנו מאמינים כי "לידה רגילה" הינה גם "לידה טבעית" מכיוון שזה תהליך טבעי של הגוף, וגם בהליך הלידה הרגילה האם מחוברת לתהליך הלידה ולעוצמה שבתוכה כדי להביא לעולם את תינוקה. הדרך להבחין בין האפשרויות היא בעצם ההחלטה להשתמש במשככי כאבים או לא.


לידה עם משככי כאבים

לעיתים כאבי הלידה דורשים שימוש במשככי כאבים. כיום קיימות מספר שיטות שכולן דורשות שכיבה במיטה ואינן מאפשרות תנועתיות. חיסרון קל למשככי הכאבים אך לעיתים הכרחי. העיקרי והנפוץ הוא השימוש בסוג של הרדמה אזורית המכונה "אפידורל".

הרדמה אפידוראלית היא הרדמה אזורית של פלג הגוף התחתון, הניתנת באמצעות חדירה עם מחט חלולה לחלל האפידורלי דרכה מקדמים צינורית הנשארת בגב התחתון במהלך הלידה (מוציאים את המחט בסיום ההחדרה של הצינורית למקום הנדרש). דרך צינורית זו מוזלף החומר משכך הכאבים באופן רציף וניתן לשמור על רמת אלחוש קבועה במהלך שעות רבות עד סיום הלידה (כולל לתפירה ואפילו לניתוח קיסרי אם נדרש).

תופעות לוואי אפשריות לאפידורל: ירידה בלחץ הדם (כדי למנוע תופעה זו מקבלת היולדת נוזלים עוד לפני מתן האפידורל), תחושת צמרמורת וכן חוסר תחושה ויכולת לרוקן את שלפוחית השתן (דבר המחייב הכנסת קטטר לשלפוחית השתן). ניתן להשתמש באפידורל בכל שלבי הלידה ומוחדר על ידי רופא מרדים העומד לרשות חדר הלידה 24 שעות ביממה (משתדלים להקפיד על שירות זה וגם אם המרדים אינו פנוי קיים מרדים נוסף בחדר ניתוח).


שיטות נוספות להקלה בכאבי הלידה

עיקרן הוא שימוש בחומרים דרך הוריד או בשאיפה במסכה ניתן להשתמש ב"גז צחוק" שהוא חומר מרגיע כאבים הניתן במכשיר ייעודי השומר על הריכוז הנדרש של הגז. החומר מרדים מעט את המשתמשת והיא נרדמת ומתעוררת לסירוגין תוך השימוש.

דרך הווריד ניתן להשתמש בתרופה הנקראת פטידין (ממשפחת המורפין). גם היא גורמת לכך שהיולדת מנומנמת, התרופה מקהה את הכאב ע"י העלאת הסף של האישה לתחושת הכאב (כלומר היא מרגישה רק את שיא הכאב). כיום מעדיפים שלא להשתמש בפטידין בגלל השפעתו המרדימה גם על היילוד

 

מתחם לידה ללא שימוש במשככי כאבים

במתחם הלידה הזה הנקרא בקהל היולדות "לידה טבעית" (כל לידה היא טבעית…) מאפשרים לידה תוך שימוש באמצעים אחרים להקלת כאבי הלידה אם נדרש. שני חדרים מרווחים וייחודיים תוכננו במיוחד באופן המאפשר שימוש בעזרים אחרים להקלת הכאב כמו שימוש במים, תנועתיות לסוגיה ועוד. יותר מכך, לאחרונה הוכנסו מכשירי מוניטור עוברי אלחוטיים חדשים המאפשרים השגחה צמודה על העובר והאזנה לדופק העוברי ברציפות גם אם האישה אינה צמודה למיטה (מאפשר השגחה רצופה ולא האזנה לסירוגין כמו עד עתה). בחדרים אילו מודגשת האווירה ביתית אותה אנו משתדלים לאפשר בכל חדרי הלידה שלנו, מבלי לוותר על הביטחון והמקצועיות שמעניק מרחב בית החולים. המרכז הזה ללידה ללא שימוש במשככי כאבים הוא מהראשונים בחדרי הלידה בארץ ופועל בבית החולים למעלה מ-10 שנים ומאפשר לך חופש, שליטה ומעורבות רחבה בבחירת צורת הלידה ואופן הטיפול בך. זהו מרחב מכיל ובטוח ללידה פיזיולוגית רכה ומעצימה, בו תוכלי להימצא בתנועה, מבלי להיות מרותקת למיטה או למכשירים רפואיים (השימוש במוניטור יכול להתבצע לסירוגין) ולנצל את יתרון התנועתיות בשיכוך כאבי הלידה ובקידום הצירים. המיילדת תסייע לך למצוא את תנוחת הלידה הנוחה והמתאימה לך ולמצבך. בלידה מסוג זה ניתן ללדת במיטה בתנוחות שונות או מחוץ למיטה בעמידה, בכריעה או על מזרון ליד המיטה – בהתאם לבחירתך והעדפותייך.

כל חדרי הלידה עוצבו בקפידה ושודרגו למען נוחותכן/ם. החדרים החדישים והמרווחים מאפשרים לך ולמלוויך להיות קרובים אלייך ולתמוך בך ברגעים המרגשים. ברוב החדרים תוכלו ליהנות מכרית הנקה ומכורסא נפתחת עבור המלווה, בחלק מהחדרים יש גם טלוויזיה ומערכת שמע., כדור פיזיו ומקרר אישי כמו גם אמבט ג'קוזי נמצאים רק בחדרים המשודרגים. העיצוב החדש של כל חדרי הלידה כמו גם האווירה הנעימה שמשרה צוות המיילדות מעניק לכן סביבה נוחה במיוחד ואוירה מרגיעה ונעימה. מניסיוננו, גם הלידות המתקיימות בחדרים ללא שימוש במשככי כאבים הן חוויה אמיתית ומיוחדת ליולדת ולמיילדת כאחת. האפשרות ללדת בחדרים הללו פתוחה בפני יולדת המעוניינת בכך ואשר ההיריון שלה מוגדר כהריון תקין.

השימוש בכל חדרי הלידה כולל המשודרגים ללידה ללא משככי כאב הינו ללא תשלום.

 


 

ניתוח קיסרי הוא שיטה נוספת ללידה (לרוב אינו בבחירה אלא בהוריה רפואית)

ניתוח קיסרי (cesarean section) מוגדר כשיטה ליילוד העובר תוך כדי ביצוע חתך בדופן הבטן והרחם. הניתוח מתבצע כאשר הלידה אינה אפשרית דרך תעלת הלידה.

קיימים שני סוגים עיקריים של ניתוחים קיסרים:
1. ניתוח קיסרי אלקטיבי – שנקבע מראש ותואם על ידי היולדת וצוות בית החולים.
2. ניתוח דחוף (לאו דווקא "חירום") – שההחלטה עליו נעשית בהתאם לשיקול דעת רפואי של צוות חדר הלידה במהלך הלידה.

ניתוח קיסרי אלקטיבי יכול להתבצע גם כניתוח קיסרי Skin to Skin – ניתוח שבו ניתן לאפשר מגע עור לעור של היילוד עם האם.

קביעת תור לניתוח קיסרי אלקטיבי

ככלל, הצורך בניתוח קיסרי נקבע עוד במהלך ההיריון עם הרופא המטפל. לצורך קביעת מועד הניתוח או להתייעצות בנחיצותו יש לתאם תור לפגישה עם רופא/ה המחלקה.
לפגישה עם רופא/ת המחלקה יש להביא תיק רפואי מסודר הכולל כרטיס מעקב הריון, הערכות אולטרא סאונד מתחילת ההיריון וכל המסמכים הרלוונטיים להריון, סיכום ניתוח קודם (אם היה) וכן מכתב מהרופא/ה המטפל עם פירוט ההמלצה לניתוח קיסרי.

הצוות הרפואי

מנהלת אגף נשים ומילדות: פרופ' ​טל בירון-שנטל​
מנהלת חדרי הלידה: ד"ר גיל שכטר מאור
אחות אחראית: הגב' מיכל פרס

מזכירת חדרי הלידה: רויטל אנגלברט

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לשתף בדוא"ל

להדפיס

יצירת קשר

​טלפון: 09-7472231/2

התאמות נגישות לשירותכם

גישה נגישה,  שירותים נגישים, חניה נגישה, מעלית/מבנה חד קומתי, יש ליצור קשר עם נותן השירות, משקל נגיש לפי צורך, מיטה חשמלית, מיטות רגילות חדר טיפול נגיש

זקוקים לסיוע?

​​​​במרכז השירות והמידע של מאיר​ אנו נסייע לכם ונעניק הכוונה לכל פונה

אינדקס תחומים רפואיים

​​​הקליקו ​כאן​ ותוכלו לאתר בקלות כל מחלקה, מרפאה ויחידה