סטאז' במאיר

trueבתי חולים > מאיר > דף הבית > אקדמיה ומחקר > סטאז' במאיר > סוגי תוכניות סטאז'

סוגי תוכניות סטאז'

​​תוכנית הסטאז נבנית בימים הראשונים לסטאז' באופן פרטני על ידי הסטאז'רית האחראית והסטאז'ר/ית.

התוכנית נבנית בהתאם לרצונות הסטאז'ר/ית ובהתאם למגבלות המערכת.

ככלל- הסטאז' מתחיל בחודש אחד של מחלקה פנימית (למעט במסלול ישיר לפנימית, אז יש ליצור קשר בהקדם עם סטאז'ר/ית אחראי/ית), ואחריו המשך של הסטאז' לפי בניית התוכנית.

המסלול הרגיל -  3 חודשים פנימית, 2 חודשי כירורגיה, 2 חודשי ילדים, חודש 1 מיון, חודש 1 הרדמה וטיפול נמרץ, 2 חודשי אלקטיב, חודש חופש.

מסלול ישיר לפנימית - 2 חודשים כירורגיה, 2 חודשי ילדים, חודש 1 מיון, חודש חופש, 6 חודשי פנימית.

מסלול  ישיר לילדים - 3 חודשי פנימית, חודש 1 כירורגיה, חודש 1 מיון, חודש 1 חופש, 6 חודשי ילדים.

מסלול ישיר לכירורגיה - 3 חודשי פנימית, חודש 1 ילדים, חודש 1 מיון, חודש 1 חופש, 6 חודשי כירורגיה.

 

תכנון מראש של תוכנית הסטאז': מאחר ואינכם יודעים מהם אילוצי המערכת, ישנו קושי לתכנן מראש את תוכנית הסטאז'. ובכל זאת, ניתן להגיע מעט מוכנים לפגישה בה קובעים את תוכנית הסטאז' באמצעות:

  • החלטה לגבי חודש החופש.
  • תכנון חודשי האלקטיב.
  • ​אילוצים קבועים - לא ניתן לפצל חודשי סבב כירורגיה וחודשי סבב ילדים.

 

תוכנית הסטאז' ניתנת לשינוי מרגע שנבנתה רק אם תרצו בכך. בית החולים והסטאז'ר האחראי אינם נוהגים לשנות את תוכנית הסטאז' לשם צרכי המערכת ועל כן, לאחר קביעת התוכנית ניתן לקבוע אלקטיבים ולהזמין כרטיסי טיסה לחו"ל בחודש החופש. יחד עם זאת, במידה ותרצו לשנות את התוכנית, השינוי ייעשה בהתאם לאילוצי בית החולים ברגע הנתון.


איזה תוכניות ייחודיות קיימות לסטאז׳רים במאיר


מרו"ם - מנהיגות מחקר ורפואה

תוכנית הדגל של בית החולים בניהולה של ד״ר מאור, הינה תוכנית ייחודית מנטורינג לסטאז׳רים מובילים, שמטרתה לפתח, לקדם ולעצב את דור העתיד של הרופאים. התוכנית מבוססת על ציוות של רופא מתמחה או בכיר צעיר מבית החולים שיהווה מנטור לסטאז'ר במהלך שנת הסטאז'. התוכנית כוללת מגוון רחב של פעילויות כגון רכישת מיומנויות בתחום המחקר, רכישת כישורים במתן הרצאות, ימים קליניים, מפגשי העשרה והשתלבות ופיתוח פרויקטים בבית החולים. התוכנית כעת במחזור ה-7​.

אחראיות התוכנית: ד"ר ​דנה ינקילביץ'  וד״ר לידיה מאור, אחראי​ת הסטאז'רים בהנהלת בית החולים ​מאיר.




סטאז'ר חונך סטאז'ר

מדובר בפרויקט שנועד להקל על כניסתכם לבית החולים ולדאוג לנחיתה רכה. במסגרת פרויקט זה, לכל סטאז'ר חדש מצוות סטאז'ר ותיק, בולט בפועלו, אשר תפקידו לחנוך ולייעץ לקראת הכניסה למחלקה, תורנות ראשונה, ונושאים כלליים שונים בירוקרטיים ואישיים-מקצועיים כאחד.

אנו רואים בפרויקט זה חלק מתהליך קליטתו של סטאז'ר חדש בבית החולים שמטרתו היא להקל על השתלבותו בעבודה בבית החולים.


אקדמיה

אקדמיה לסטאז'רים הוא פרויקט המתקיים בכל שבוע בימי שלישי בשעה 14:30. במסגרת האקדמיה, מועברות הרצאות על ידי רופאים ורופאות מומחים ממחלקות שונות בבית החולים. בכל שבוע אנו הסטאז'רים נחשפים לנושאים שונים ומגוונים על מנת להעשיר את הידע הרפואי שלנו ולהיות מעודכנים בחידושים השוטפים בעולם הרפואה. תכנים כגון- סדנאות קליניות, מצבי חירום ברפואה ואף הרצאות של הסטאז׳רים עצמם. חשוב להדגיש כי נוכחות בהרצאות הן בגדר חובה כחלק מתוכנית הסטאז'.

מחקר בסטאז׳

המחקר מהווה אבן יסוד של הרפואה כיום. שילוב הרופא/ה במחקר משמש ככלי להעשרת הידע, מעודד שאיפה לחדשנות רפואית יחד עם ניהול המטופל בגישות העדכניות ביותר המציעות את הטיפול הנכון ביותר. תחילת הדרך, שלב הסטאז', זהו זמן אידאלי לפיתוח כישורי המחקר, קידום המחקר בבית החולים וחיזוק הקשר בין הסטאז׳ר למחלקות בי״ח.

פרויקט המחקר בסטאז׳, מאפשר לסטאז׳רים נבחרים לחקור בבית החולים בתנאים אופטימליים ובלווי של רשות המחקר של בית החולים כאשר במהלכה יצוותו מנטורים שהם חוקרים מובילים בבית החולים לצורך סיוע וקידום המחקר.

פרויקט המחקר עתיד לפתוח פיילוט השנה אליו יבחרו סטאז׳רים המעוניינים לקדם את המחקר בבית החולים.


סדנת חדשנות רפואית

מטרת הסדנה היא הקניית ידע בסיסי וכלים להתפתחות והשתלבות בעולם החדשנות והיזמות הרפואית, יצירת פלטפורמה להשתלבות במרכז החדשנות בביה״ח ובתעשייה.


חוסן

תכנית "חוסן" הוקמה על ידי ועבור אוכלוסיית הסטאז'רים בבי"ח "מאיר", בשיתוף ובהנחיית השירות הפסיכולוגי. הפרויקט הוקם על מנת לסייע לסטאז'רים אשר עושים את צעדיהם הראשונים בקריירה הרפואית להתמודד עם האתגרים הרגשיים הייחודיים לתפקידם ולהרחיב את יכולות ודרכי ההתמודדות עמם. זאת תוך הקניית תחושת שותפות של כלל חברי הקבוצה.

צוות חוסן זמין לפניותיכם בכל עת לפי החלוקה הבאה לתחומי אחריות:

-          עזרה ראשונה נפשית ותמיכה רגשית – שירלי אלון/מזי בילו. שירלי אלון (מנהלת מערך פסיכולוגי)

-          הטרדה מינית – מזי בילו (מנהלת השירות לעו"ס)

-          מצוקות כלכליות וליווי בהתמודדות עם מחלות ובירוקרטיות – ליאת יצחקי​​

קורס ערבית בשיתוף מרחבא

קורס שהוקדם כפועל יוצא של פרויקט מרו״ם, מטרת הקורס היא הקניית יכולת בסיסית באנמנזה לצוותים רפואיים. ע״י שני סטאז׳רים משלנו אשר עברו הכשרה בשיתוף בית הספר ללימוד ערבית ״מרחבא״ להעביר את הסדנה, עם תכנית עבודה, מערך שיעורים מילון מילים ופעילויות. הקורס מציע 8-10 מפגשים בשילוב סימולציות לאנמנזה ובליווי החונכים של התכנית.


האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לשתף בדוא"ל

להדפיס