המחקר בדק יחס תאי דם לבנים בבדיקות דם של מעל 120,000 מבוטחי כללית, בעשרים השנים האחרונות והשווה בין גברים, נשים וילדים ובין כאלה עם אקנה קל לכאלה שסבלו מאקנה בינוני-קשה. במחקר נמצא כי ישנה עליה מובהקת ביחס תאי הדם הלבנים - נויטרופילים-לימפוציטים (NLR) כשנה עד שנה וחצי לפני התפרצות אקנה בינוני-קשה וכי יחס זה נשאר גבוה במטופלים עם אקנה בינוני-קשה בהשוואה לאלו עם אקנה קל.
לימפוציטים ונויטרופילים הם תתי קבוצות של תאי דם לבנים, האחראים להרס של נגיפים וחיידקים ולסילוק רקמות פגועות. במחקר נמצא כי בספירת דם פשוטה, בעיקר בחישוב היחס בין התאים הלבנים השונים, נויטרופילים ולימפוציטים, ניתן לחזות מראש אקנה בדרגה חמורה שנה עד שנה וחצי לפני התפרצות האקנה, לעומת אנשים ללא התפרצות אקנה או כאלה שחוו אקנה בדרגה קלה.
פרופ' אמיר חורב, מומחה במחלות עור ומין, מנהל השירות למחלות עור-ילדים בבית החולים סבן לילדים בסורוקה, ועורך המחקר" אקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר ומשפיעות על למעלה מ-85% מהאוכלוסייה, בייחוד בני נוער ומבוגרים צעירים. אקנה גורמת לפגיעה אסתטית, השלכות נפשיות, חברתיות ולעיתים נזק ארוך טווח. מדובר בסוג של דלקת מקומית שככל הנראה משפיעה על בדיקות הדם.
למעשה בדקנו אם "הכתובת הייתה על הקיר", ואם ניתן היה לזהות מגמת חומרה שנה עד שנה וחצי טרם התפרצות האקנה. הודות לכמות אדירה של נתונים (למעלה מ-120,000 מטופלים) יכולנו להשוות בין קבוצות שונות באוכלוסייה ביחס לחומרת האקנה ממנה סבלו. התוצאות מעידות כי חומרת האקנה קשורה באופן מובהק לעלייה ביחס נויטרופילים-ללימפוציטים. כמו כן מצאנו כי לנשים יש יחס גבוה יותר בין נויטרופילים ללימפוציטים מאשר גברים".
כאמור, היחס המוגבר הופיע בספירת הדם כשנה עד שנה וחצי טרם התפרצות האקנה, כך שסמנים ביולוגיים אלו עשויים לתרום לאבחון, ניהול ומעקב אחר חולים עם אקנה.
המחקר התפרסם באוקטובר 2024 בכתב העת היוקרתי Frontiers in Medicine והשתתפו בו: פרופ' אמיר חורב, מומחה במחלות עור ומין ומנהל השירות למחלות עור-ילדים בבית חולים סבן בסורוקה, וד"ר ענבל גולן-טריפטו, מנהלת יחידת ריאות ילדים בבית חולים סבן לילדים בסורוקה, ברכה כהן אנליסטית מהיחידה למחקרים קליניים ברשות המחקר בסורוקה, שרה וייסמן סטודנטית לרפואה באוניברסיטת בן גוריון וביחידה למחקרים קליניים וברשות המחקר, וד"ר ורד וייזל מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון.
מחקר זה הוא חלק מסדרת מחקרים בנושא שינויים ביחס התאים הלבנים במחלות עור שונות שקבוצת חוקרים זו פרסמה בכתבי עת מדעיים נחשבים בשנתיים האחרונות, והעיקריים שבהם מתייחסים לדלקת עור אטופית, ויטיליגו (בהקת), פסוריאזיס, אורטיקריה (סרפדת) ואלופציה אראטה (התקרחות סגלגלה).