בתמונה: מרים כהן עובדת עם מערכת GaitBetter בהדרכתו של אבי פירמנסקי, פיזיותרפיסט במכון לפיזיותרפיה בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי. צילום: דוברות סורוקה
אבי ברש, מנהל השירות לפיזיותרפיה בסורוקה:
"סורוקה הוא מבתי החולים הראשונים בישראל שמשלבים את מערכת GaitBetter המאפשרת למטופלינו תרגול בטוח ואפקטיבי שמשפר את איכות חייהם ומעניק להם ביטחון ועצמאות. ממחקרים עולה כי עם השימוש במערכת, נרשמה ירידה של יותר מ-50% בכמות הנפילות, שיפור של יותר מ-10% במדדי הליכה, ירידה בחשש מפני נפילות ועלייה בביצוע פעילות גופנית".
"רוב הנפילות קורות ברגעים של היסח דעת", אומר אבי ברש, מנהל השירות לפיזיותרפיה בסורוקה, "לכן חשוב לתרגל הליכה יציבה באופן המשלב אתגרים מוטוריים לצד אתגרים קוגניטיביים. מערכת המציאות המדומה מציעה מסלולים ברמות אתגר שונות, כך שכל מטופל מתקדם בקצב המתאים לו".
ממחקרים עולה כי עם השימוש במערכת GaitBetter, נרשמו ירידה של יותר מ-50% בכמות הנפילות, שיפור של יותר מ-10% במדדי הליכה, ירידה בחשש מפני נפילות ועלייה בביצוע פעילות גופנית".
אבי ברש, מוסיף: "סורוקה הוא מראשוני בתי החולים בישראל שמשלב את מערכת GaitBetter המאפשרת למטופלים תרגול בטוח ואפקטיבי שמשפר את איכות חייהם ומעניק להם ביטחון ועצמאות".
מרים כהן בת 70, תושבת באר שבע עברה ניתוח להחלפת ברך, והתניידה אחריו בעזרת הליכון. בשלב ההחלמה הגיע אליה לביקור בית הפיזיותרפיסט אבי פורמנסקי, עם תכנית מובנת וכתובה ויחד החלו לתרגל הליכה נכונה, ירידה ועלייה במדרגות ומגוון תרגילים נוספים.
בהמשך הגיעה מרים למכון לפיזיותרפיה בסורוקה להמשך טיפול עם פיזיותרפיסט צמוד. הקושי הגדול שלה היה בשמירה על איזון ושיווי משקל, ובאמצעות ביצור תרגילים עם כדורים, סולמות ואביזרים נוספים, הצליחה מרים להתנייד ללא הליכון וללא מקל הליכה. בנוסף, החלה מרים לעבוד עם מערכת המציאות המדומה.
מרים מספרת: "השימוש במערכת הוא באמת חוויה. צריך לדעת מתי להרים את הברכיים ולעבור מכשול, עבדתי על עליות וירידות, מה שעזר לי מאוד שכן אני גרה בסביבה של ירידות ועליות. התחלנו ב- 500 מטר ומשם התקדמתי והשיפור הוא משמעותי. בסורוקה צוות מעולה ומקצועי, שמעניק יחס איש ואווירה טובה, והכי חשוב שרואים את המטופל".