על פי דו"ח משרד הבריאות שהתפרסם לאחרונה, בישראל יש 60 אחוזים בלבד מכמות מיטות האשפוז השיקומי הממוצע במדינות המפותחות (OECD) . בסוף שנת 2022, שיעור מיטות השיקום עמד על 0.3 מיטות בלבד ל-1,000 איש, לעומת ממוצע של 0.5 ל-1,000 איש במדינות המפותחות.
המחלקה החדשה כוללת 25 מיטות אשפוז והיא ממוקמת במרחב ממוגן בבניין מרכז לגסי הריטג' לאונקולוגיה ובה מתחמי טיפול וחדרי אשפוז.
במחלקה פועל צוות רב מקצועי: רופאי שיקום, צוות סיעודי, שירות סוציאלי, צוותי פיזיותרפיה, צוותי ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, צוות פסיכולוגיה שיקומיות ותזונה. הצוות שותף בתכנון תכניות שיקומית אישיות עבור כל מטופל, עד להשגת היעד הטיפולי.
עבודת הצוות כוללת שימוש בטכנולוגיות ומערכות שיקום מתקדמות, כמו:
- VIRTUAL REALITY - מערכת של מציאות מדומה לשיקום תנועתי וקוגניטיבי
- מערכת הולכה ממוחשבת נתמכת
- עמידון דינמי מתקדם לשיקום שיווי משקל עם מציאות מדומה
- מערכת ממוחשבת לשיקום היד
- מערכת ממוחשבת לשיקום קוגניטיבי מתקדם
- מערכת לתרגול היד ותרגול קוגניטיבי.
ד"ר יולי טרגר, מנהל מחלקת השיקום בסורוקה ויו"ר האיגוד הישראלי לרפואה פיזיקלית ושיקום: "מטבע הדברים, בשל ריבוי פצועי לחימה, מטופלים רבים סובלים מטראומה גופנית או מטראומה נפשית ועשויים להזדקק לטיפול שיקומי. מטרת העל שלנו היא להגיע למצב שבו כל מי שנפגע במלחמה יעבור הערכה שיקומית כדי לקבל החלטה מושכלת לגבי הצורך והמיקום של הטיפול השיקומי האופטימלי. כל נפגע שהוא תושב הדרום יוכל לקבל טיפול שיקומי רב מקצועי במחלקת השיקום שלנו בסורוקה.
במחלקת השיקום נמצאים כעת לא מעט פצועים שמקבלים עדיין מענה של טיפול אקוטי כירורגי ו/או אורתופדי בשילוב של טיפול שיקומי. זה היתרון בהתחלת התהליך השיקומי בבית חולים כללי, שכולל מעקב צמוד גם של הרופאים המנתחים וגם של צוותי השיקום. כבר ביום השני ללחימה הצוות הרפואי של מחלקת השיקום הגיע לאבחן ולתת הערכה שיקומית לפצועים השונים בהתאם למצבם".