פרופ' יצחק אביטל, מנהל מרכז לגסי הריטג' לאונקולוגיה ומנהל המחלקה לכירורגיה א' בסורוקה:
"כמרכז האונקולוגי היחיד באזור הדרום, אנו מחוייבים למטופלינו ודואגים להטמיע את הטכנולוגיות, השיטות והפרוצדורות החדשניות והמתקדמות ביותר ברמה עולמית".
ההזלפה אינה מהווה תחליף לטיפול הקיים ונעשית בנוסף לטיפול הכימותרפי. היא מיועדת בעיקר לחולים הסובלים מגידולים ממאירים במעי הגס, בלבלב, בקיבה, בכבד ובתוספתן ולחולות הסובלות מסרטן בשחלה וברחם שפיתח גרורות לחלל הבטן. הטיפול מיועד לחולים אונקולוגים שיש להם גרורות בחלל הצפק ושלא הגיבו טוב לטיפול כימותרפי סיסטמטי, או לחולים אונקולוגים שאינם מתאימים לניתוח בשל מורכבות מצבם. חולים אלו מפתחים לעיתים מיימת או לחילופין סובלים מתופעות לוואי קשות או שאינם מגיבים היטב לטיפול הרגיל.
את הניתוח החדשני הוביל פרופ' יצחק אביטל - מנהל מרכז לגסי הריטג' לאונקולוגיה והמחלקה לכירורגית א' בסורוקה, יחד עם פרופ' אבירם ניסן וד"ר אלמוג בן יעקב - כירורגים בכירים מבית החולים שיבא, תל
השומר, המוסמכים ללמד את ההליך החדשני של ה-PIPAC, יחד עם ד"ר עזאלדין אבו זיד - מתמחה במחלקה לכירורגיה א', ד"ר ז'טה יותם - מרדים בחטיבת ההרדמה, יגאל דוחנו - טכנאי הרדמה ושחרית פוקס וטל כרמל - אחיות חדר ניתוח
פרופ' יצחק אביטל, מנהל מרכז לגסי הריטג' לאונקולוגיה ומכון ד"ר לארי נורטון ומנהל המחלקה לכירורגיה א' בסורוקה: אני מודה לאורחינו המכובדים פרופ' אבירם ניסן וד"ר אלמוג בן יעקב על הליווי ושיתוף הפעולה". פרופ' אביטל, מסביר: "חשוב לדעת שהניתוח מיועד לחולים מסוימים ולא לכל מי שמקבל טיפול כימותרפי סיסטמטי. היתרון של הניתוח הוא בעיקר בשל שיפור משמעותי באיכות חיי המטופלים. הגידול מפסיק להתקדם, המיימת מצטמקת משמעותית ותופעות הלוואי מינוריות. כמו כן, הניתוח והאשפוז קצרים משמעותית והמטופל יקבל בממוצע טיפול כימותרפי כל חודש וחצי במשך 3 עד 8 פעמים".