בתמונה: צוות היחידה למניעת זיהומים עם פרופ׳ יעקב דרייהר, סגן מנהל סורוקה (רביעי מימין) ולאה כהן מנהלת הסיעוד בסורוקה (רביעית משמאל), שמובילים את התחום בהנהלת בית החולים. צילום: דינה פרנקל- סורוקה.
הנתונים מראים ששיעור המטופלים שנדבקים בחיידק "התראה" בסורוקה הינו הנמוך ביותר, 66.4 לכל 100,000 ימי אשפוז – הנתון הטוב ביותר בין מרכזי העל בפער משמעותי. גם במדדים חשובים נוספים סורוקה מוביל בין מרכזי העל.
נתונים אלה מהווים כלי להערכה השוואתית של הצלחת בתי החולים בבלימת התפשטות חיידקים ומניעת תחלואה מחיידקים אלה.
פרופ' אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה: "ההישג שלנו מחייב הקפדה יתירה על תהליכי מניעת זיהומים מצד כל אנשי הצוות במרכז הרפואי. מניעת זיהומים מחייבת מצוינות של כל המעורבים בטיפול, בהיגיינת ידיים, בחיטוי וניקיון מיטביים של יחידת המטופל ושל הציוד בו נעשה שימוש, הכנת המזון, מיזוג האוויר, הכנת תרופות, ועוד. לצד אלה נדרשים ניטור ומעקב, הפקת לקחים ושיפור תהליכי העבודה, אשר התעצמו בתקופת הקורונה ובייחוד בגל החמישי".
ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי : "מניעת זיהומים היא אחד האתגרים הגדולים במערכות בריאות בארץ ובעולם. הקפדה על תהליכי עבודה אלו על ידי עובדי המרכז הרפואי היא שהביאה את סורוקה לשיעור נמוך של זיהומים נרכשים על ידי חיידקים עמידים בהשוואה לבתי חולים הגדולים בישראל, ולשיפור נוסף בהשוואה לשנה שעברה. עבודה זו ושמירה על הישגים לאורך שנים היא תוצאה של המקצועיות והמובילות של היחידה למניעת זיהומים בסורוקה, בראשותם של פרופ' אברהם בורר ורונית נתיב, שמובילה ומקדמת תהליכים בנושא מניעת זיהומים תוך הטמעת נהלים והגברת המודעות בקרב אנשי הצוות בכל בית החולים".