בתמונות: צוותי חדר הצנתורים בסורוקה במהלך הצנתור ובחדר הבקרה. צילום: דינה פרנקל, סורוקה.
חדר הצנתורים בסורוקה מכיל טכנולוגיות מהתקדמות בעולם, שביניהן Intrasight-7 - מערכת הדמיה קורונרית שעושה שימוש בכלים התערבותיים המאפשרים זיהוי ודיוק ממוקד של הבעיה הרפואית, הדמיית אולטרסאונד פנימי באמצעות מתמר הממוקם בעורקי הלב המאפשרת צפייה ברובד הטרשתי מקרוב ומאפשרת רישום משולב של הבדיקות עם צילומי רנטגן של הלב, לקבלת תמונה מקיפה ומהימנה של מצב המטופל. כמו כן הטכנולוגיה מצמצמת חשיפה של המטופל והצוות המטפל לקרינה ובכך שומרת על בטיחותם.
המקרה הראשון שהוצג הוא של אישה בשנות ה 70 לחייה הסובלת מכאבים תעוקתיים בזמן מאמץ. עברה צנתור בעבר שמהלכו הושתל תומכן לעורק הכלילי הימני.
המטופלת עברה פרוצדורה לטיפול בעורק הקדמי היורד של הלב. הפרוצדורה בוצעה על ידי ד"ר קרלוס כפרי, מנהל יחידת הצנתורים ובליווי של פרופ' דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה ופרופ' חביאר אסקנד, מנהל מחלקת הקרדיולוגיה הפולשנית בבית החולים סן קרלוס במדריד, ספרד.
ד"ר קרלוס כפרי, מנהל יחידת הצנתורים במערך הקרדיולוגי בסורוקה: "האינטגרציה של הטכנולוגיות ביחידת הצנתורים תחת פלטפורמה אחת מסייעת לנו לשמור על רצף העבודה השוטפת, לזרז פרוצדורות המבוצעות בשגרה תוך שימוש בכלים שמאפשרים תוצאות קליניות טובות יותר. הטכנולוגיות זכו להמלצת האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי והאירופאי וכעת תתאפשר גם למידה מקוונת לרופאים בכל רחבי העולם".
פרופ' דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה: "הטכנולוגיות החדשות בתחום דימות הלב מאפשרות טיפול מדויק ובטוח יותר לחולים שלנו. אנו גאים על הבחירה של מעבדת הצינתורים במערך הקרדיולוגי שלנו כמרכז מצויינות בינלאומי של חברת פיליפס. שיתוף פעולה זה הוא ביטוי נוסף בהובלה שלנו בהטמעת טכנולוגיות חדשות ומתקדמות לטובת חולי הנגב ולהכרה הבינלאומית ברמת הטיפול המוענק להם בסורוקה".
