בתמונה: צוות מחלקת ההרדמה בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי/ צילום: דינה פרנקל.
הכנס כלל הרצאות של טובי המרדימים בארץ ובעולם, הצגת מחקרים חדשים בתחום ההרדמה וסדנאות מעשיות שבהם תרגלו הרופאים התמודדות עם מצבי חירום שונים, כמו: טיפול במטופל הסובל מקריסה לבבית וזקוק להרדמה דחופה לצורך פעולה פולשנית, צנרור קנה כירורגי והערכת מצב לבבי ונשימתי באמצעות אולטרה-סאונד. את הסדנאות הדריכו מומחים ומתמחים ממחלקת ההרדמה בסורוקה שמרכזת את תחום הדרכת הסימולציה הרפואית בבית החולים.
פרופ' אלכסנדר זלוטניק, מנהל מחלקת ההרדמה בסורוקה, מרכז רפואי אוניברסיטאי: "שמחנו לקיים כנס חשוב זה אצלנו בסורוקה. השקענו מאמץ רב - הן בתוכנית המדעית והן בתוכנית המעשית, כדי לייצר תוכן מעניין ומגוון. מטרת הכנס הייתה בראש ובראשונה לשתף ידע, להעניק כלים בתחום ההרדמה ולחזק את הקשר בין המרדימים בארץ. אני מודה לצוות שאיתי שהפיק את הכנס המרשים בהובלתה של ד"ר שחר נגב. לאור הצלחתו של הכנס, בכוונתי להפוך אותו למסורת שנתית שתתרום רבות לתחום".
ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי: "הרדמה היא מקצוע חיוני ואסטרטגי המהווה מכפיל כוח לבית החולים, בעיקר בשל מעורבות המרדימים בתחומים ובממשקים רבים גם מחוץ לפעילותם בחדרי הניתוח, כמו: העבודה בטיפול נמרץ, בחדר הטראומה, בתחום ההחייאה, בהפעלת שירותים חדשים ובביצוע פרוצדורות נוספות.
אין ספק שבתקופת הקורונה בלטה במיוחד חשיבותה ועוצמתה העשייה של המרדימים וכנס זה מעיד על העשייה המשמעותית שלהם בבית החולים".