במרכז למחקרים קליניים בסורוקה בניהולו של פרופ' ויקטור נובק בוצעו עשרות מחקרים פורצי דרך. פרופ' נובק שותף גם להקמת ה DeserTech - מרכז חדשנות בין-לאומי להתאמה וחוסן של שינויי אקלים, המתמקד באזורי מדבר כחלק מרובע החדשנות בבאר שבע, ובהתבסס על ניסיונה של ישראל בהתמודדות עם מחסור במשאבים באקלים צחיח.
המכון לחקר בריאות וסביבה בסורוקה הוקם כדי למצות את פוטנציאל המחקר, ומאז הקמתו פרסם עשרות מאמרים מדעיים שביניהם מחקרים בעלי השפעה ציבורית משמעותית.
מרכז DeserTech מהווה נקודת מפגש למחקר, מדיניות וטכנולוגיה חדשניים של שינויי אקלים. בין השותפים המייסדים ניתן למנות את המשרד להגנת הסביבה, עיריית באר שבע, קרן Merage, מכון החדשנות הישראלי, המרכז הרפואי סורוקה ואוניברסיטת בן גוריון בנגב.
DeserTech מתבסס על מחקר טכנולוגי ומדיניות קיים, כגון אוניברסיטת בן גוריון והמכונים שלה לחקר המדבר, מרכזי מו"פ אזוריים, וסטארט -אפים ותאגידים מובילים בתחומי חקלאות בת קיימא, אנרגיה, מים ותשתיות.
פרופ' ויקטור נובק, מנהל המרכז למחקרים קליניים בסורוקה ומנחה פאנל בכנס האקספו בדובאי: "יש חשיבות רבה להשתתפותנו בכנס זה בפרט ולמפגשים של מומחים מכל העולם , שכן סביבות המדבר מכסות כ- 40% משטח היבשה בעולם ונמצאות בהן למעלה מ 20% מאוכלוסיית העולם. לישראל ולנגב במיוחד יש תפקיד מרכזי בחקר ופיתוח כלים להתמודדות עם משבר האקלים. שילוב של סביבה מדברית, אוכלוסייה מגוונת ביחד עם רפואה מפותחת, מאפשר לנו הסתכלות מוקדמת על ההשפעה של התחממות גלובלית עתידית על כלל העולם".