ד"ר ג'ורג' גרינברג, מנהל המחלקה לכלי דם בסורוקה:
""מדובר בטכנולוגיה המאפשרת ביצוע של צינתור כלי דם בעזרת גז דו-תחמוצת הפחמן ((CO2 בכלי דם של הגפיים התחתונות ובאבי העורקים. הטכנולוגיה ידידותית, איכותית, בטיחותית לשימוש ומאפשרת הזרקות אוטומטיות חוזרות במידת הצורך. טכנולוגיה זו מהווה קפיצת דרך משמעותית המגבירה את יעילות ובטיחות הצנתור בחולים הסובלים ממחלות של כלי הדם".
למרכז הרפואי סורוקה הוכנסה לאחרונה טכנולוגיה מתקדמת לביצוע צנתור כלי דם (אנגיוגרפיה) בעזרת גז דו-תחמוצת הפחמן ((CO2. בטכנולוגיה נעשה שימוש נרחב בצנתורים של כלי דם פריפריים (עורקי הרגליים, אבי העורקים הבטני) במכון הדימות ובניתוחים משלבי צנתורים של המחלקה לכירורגית כלי דם.
הטכנולוגיה מחליפה שימוש בחומר ניגודי המכיל יוד שהגביל בעבר שימוש נרחב עקב אפשרות לתופעות לוואי (כמו פגיעה כלייתית, תגובה אלרגית ועוד). ההקשר של האפשרות לפגיעה כלייתית חשוב מאוד, במיוחד בקרב חולי סוכרת שסובלים ממחלות כלי דם ובסיכון מוגבר לפגיעה כלייתית..
המכשיר מחשב באופן אוטומטי את כמות הגז המתאימה לסוג הפעולה, מזריק אותו ויוצר תמונה איכותית של מבנה כלי הדם. תמונה זו מאפשרת זיהוי מדוייק של סוג החסימה ומיקומה בכלי הדם, וגם מנחה את מבצע הטיפול בפתיחת חסימות בכלי דם. לאחר ההזרקה הגז נמס ומסולק מהגוף דרך הריאות ללא כל חשש להצטברות ורעילות.
ד"ר ג'ורג' גרינברג, מנהל המחלקה לכלי דם בסורוקה: "קידמה טכנולוגית זו תפחית את מספר המטופלים עם סיבוכים כלייתיים כתוצאה מהזרקת יוד, תנגיש את הצנתורים ליותר מטופלים הזקוקים לכך ותאפשר ביצוע התערבות מדוייקת לשיפור מצב בריאותם של המטופלים: משיפור באיכות החיים ועד למניעת אבדן גפיים".
*בתמונה מימין לשמאל: יוליה דובמן, אחות חדר ניתוח, ד"ר מקסים קטנלנץ, רופא במחלקה לכירורגית כלי דם, ד"ר ג'ורג' גרינברג, מנהל המחלקה וד"ר אנטולי לייצ'ין, רופא בכיר במחלקה. צילום: רחל דוד - סורוקה.