ד"ר אורי גלנטה המוביל את המחקר מסביר: "החלטנו לבדוק את השפעת התרופה הזו על חולי קורונה קשים הזקוקים לטיפול נמרץ וסובלים מדלקת ריאות ויראלית משנית לקורונה. יחד עם התהליך הדלקתי מתרחש במקביל תהליך של היווצרות רקמת צלקת בריאות (פיברוזיס). תהליך זה לעיתים דורש זמן ארוך להחלמה וישנם חולים בהם הריאות לא מצליחות להחלים כלל.
מטרת המחקר היא לבדוק אם טיפול מוקדם בפירפנידון יכול להאט, לבלום או לזרז החלמה של הריאות החולות ובכך לשפר את שיעור ההחלמה והגמילה מהנשמה מלאכותית של חולי הקורונה".
החולים המשתתפים במחקר מחולקים רנדומלית לשתי קבוצות:
- קבוצת התערבות שבה מקבלים החולים את התרופה
- קבוצת ביקורת שבה החולים אינם מקבלים את התרופה.
המחקר בוחן האם התרופה משפרת את סיכויי ההישרדות של החולים הקשים בקורונה שכיום הם מאוד נמוכים. כמו כן יבדוק המחקר האם התרופה שיפרה את ההשפעות וסיבוכים ארוכי טווח לאחר בחולים ששרדו והחלימו מקורונה.
ד"ר אורי גלנטה: "יש בסיס טוב לחשוב שהתרופה תועיל בטיפול במחלה הריאתית הקשה הנגרמת מנגיף הקורונה. על מנת לקבל נתונים מוצקים ומובהקים נזדקק לבדוק עוד עשרות חולים במסגרת המחקר".