ד"ר סברי אל סייד הוא בוגר אוניברסיטת מרבורג, גרמניה ורופא בכיר במחלקת אף אוזן וגרון עם התמקצעות בניתוחי אוזניים, שיקום שמיעה וניתוחי בסיס גולגולת.
ד"ר סברי בודק במחקרו מניעה וטיפול בנזקי שמיעה, הן סביבתיים והן משניים למגוון טיפולים תרופתיים. המחקר הוא תולדה של עבודה משותפת של "האב (Hub) ריפוי פצע׳" - מיזם המאגד מגוון רחב של קלינאים וחוקרים בתחומים הנוגעים בריפוי רקמות. המחקר מתבצע בשיתוף פעולה בין מחלקת אף אוזן וגרון בסורוקה ופרופ' אלי לואיס, חוקר מדעי היסוד בפקולטה למדעי הבריאות, הנחשב לאחד המובילים בתחום תיקון נזקי רקמות.
ד"ר סברי אל סייד: "הזכיה במענק רופא חוקר מביאה לבית החולים, למחלקת אף אוזן וגרון ולי גאווה גדולה. אין ספק כי היא תחזק את קשרי המחקר עם חוקרי הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון ועם קבוצת מחקר מובילה בהאנובר, גרמניה, בתחום האוזן הפנימית". ד"ר אל סייד מוסיף: "מטרת המחקר היא להטיב עם אוכלוסיה גדולה מאד של חולים. מדובר בחולים הסובלים מנזקי שמיעה, וגם חולים המקבלים טיפולים תרופתיים עם תופעות לוואי של ירידה משמעותית בשמיעה. מטרת המחקר היא להבין את מנגנוני הנזק באוזן הפנימית, והוא בוחן את ההשפעה של חלבון גוף מגן – הן ככלי אבחנתי והן ככלי טיפולי".
ד"ר שלומי קודש מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "זכייתו של ד"ר אל סייד במענק היא גאווה לבית החולים. ההזדמנות לחקור ולקדם את איכות הרפואה בעבור מטופלנו היא משמעותית ואני שמח על תמיכת הקרן במחקר חשוב זה".
פרופ' דניאל קפלן, מנהל מחלקת אף אוזן וגרון בסורוקה: "כשאנחנו מטפלים בחולים עולים רעיונות והשערות לגבי מנגנון המחלה ואפשרויות הטיפול. בעזרת מחקרו של ד"ר אלסייד נוצרה הזדמנות מיוחדת לבדוק זאת במעבדה בתקווה להעניק פתרונות נוספים לחולים".