המרכז הרפואי סורוקה פועל על-פי המקצועיות של משרד הבריאות ושל היחידה למניעת זיהומים של בית החולים.
צוות ייעודי לטיפול בנגיף הקורונה
בסורוקה פועל צוות מומחים יעודי שלמד את נהלי הקליטה, הבידוד, הטיפול הרפואי והלוגיסטיקה המיוחדים הנדרשים במקרים של חשודים וחולים בקורונה. הוטמעו הנהלים המתאימים בהתאם להנחיות משרד הבריאות כולל התייחסות לאפשרות שחולה קורונה עשוי להזדקק לטיפול מוגבר או התערבויות רפואיות.
בדיקות מעבדה
בית החולים מבצע בדיקות מעבדה לזיהוי הנגיף במעבדה לווירולוגיה, שהיא אחת מארבע מעבדות בישראל המורשות לבדיקה זו.
מרפאות החוץ של בית החולים
בהתאם להנחיות משרד הבריאות, הביקורים במרפאות החוץ של ביתץ החולים מבוטלים. למידע נוסף
היחידה לטיפול באירועים מיוחדים
היחידה לטיפול באירועים מיוחדים, היא המתחם הייעודי לטיפול בחולי קורונה בסורוקה, שנפתח בתאום עם משרד הבריאות.

המתחם הייעודי המבודד, ממוקם בנפרד מבנייני האשפוז האחרים, באופן המאפשר את המשך הפעילות התקינה של בית החולים. המתקן כולל:
המתחם מתוכנן בקפידה בשימת דגש על הקטנת הסיכון של חשיפה לווירוס. כך למשל:
- עמדה ללקיחת דגימות ללא מפגש מטפל מטופל - כפפות וחלון
- מתחמי כניסה ויציאה מסודרים לצוות
- טלוויזיה במעגל לצורך תקשורת עם המטופלים, ניטור ובקרה.
צוות היחידה
במתחם עובד צוות ייעודי בראשותו של ד״ר ליאוניד ברסקי, מנהל מחלקה פנימית ו׳ בסורוקה, יחד עם ד״ר אלי רוזנברג רופא בכיר וצוות רפואי, סיעודי ועובדים סוציאליים אשר עברו הכשרה ייעודית לשימוש באמצעי המיגון והטיפול בחולים בתנאי מיגון.
הצוותים עברו סימולציות מיוחדות ב״סימולנע״ - מתקן אימון ייחודי נייד של כללית המוצב בסורוקה, שמאפשר להם לתרגל מיומנויות טיפוליות בטכנולוגיה חדשנית ומשוכללת שמדמה סביבת בית חולים.
הצוותים מתרגלים בסימולנע עבודת צוות במצבים לא שגרתיים, דרכי מיגון עצמי וביצוע פעולות מצילות חיים כגון: הנשמה, החדרת עירוי, זונדה וקטטר, בעודם ממוגנים בלבוש מורכב יותר.
ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "הקמת מתחם ייעודי לקליטת חולי קורונה תיתן מענה לאוכלוסייה החשודה והחולה בנגיף ובעיקר מענה לכלל האוכלוסייה שימנע ממנה הדבקות. אנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות ומקפידים על הנהלים וההנחיות המתעדכנות מעת לעת. התגייסות הצוותים להכשרת המתחם ולעבודה במתחם ראויה להערכה".
ד"ר ליאור נשר, מומחה במחלות זיהומיות ואחראי המתחם מבחינת יעוץ מחלות זיהומיות: "בית החולים נערך הערכות מלאה מרגע קליטת החולה בשערי בית החולים ועד לשחרורו הביתה כולל הגדרת צוותים מטפלים, הכרת החומרים ע"י הצוותים, תכנון מסלול העברת החולה למחלקה ומסלולי הכניסה והיציאה של צוותים, כולל אופן מיגון, טיפול בפסולת, כביסה, העברת מזון, תרופות, בדיקות וכד'". ד״ר ליאור נשר, מוסיף: ״יש לזכור כי מרבית התחלואה מנגיף הקורונה היא תחלואה קלה ואחוזי התמותה נמוכים. יחד עם זאת, יש להיות עירניים לסימנים, בהתאם להנחיות שמפרסם משרד הבריאות. כמו כן על פי ההגדרות המקצועיות, חשיפה אפשרית היא בטווח של פחות משני מטר למשך 15 דקות לפחות".
הנחיות למבקרי בית חולים
עקב התפשטות הקורונה בישראל, בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולמען שמירה על בריאותכם, בריאות המטופלים ואנשי הצוות, יש להימנע מכניסות ומביקורים בבית החולים. אין לבקר בבית החולים במקרה של הופעת תסמינים כמו: חום, שיעול או קוצר נשימה. אנא הישמעו להנחיות.
בהתאם להנחיות משרד הבריאות, מי שחושד כי נחשף לנגיף, מתבקש ליצור קשר עם מוקד מד"א (101) כדי לקבל הנחיות נוספות להמשך בירור וטיפול.
 | |
מוקד קול הבריאות של משרד הבריאות – 5400* למענה בנושא הקורונה.