ד"ר אוהד עציון, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד בסורוקה:
"בדרך כלל, הסרה של נגעים בקיבה ובמעי נעשית בניתוח ומחייבת כריתה חלקית של הקיבה או המעי לצורך הסרת האזורים אשר בתוכם התפתח הנגע. ניתוחים אלו דורשים אשפוז של המטופל במשך מספר ימים לאחר הניתוח, כרוכים לעיתים בסיבוכים ואף בפגיעה ארוכת טווח באיכות החיים.
לאחרונה ביצענו הסרת נגעים אלה בשיטה אנדוסקופית, במטופלים שנמצאו מתאימים לכך, באופן מדוייק וללא צורך בכריתה נרחבת של האיבר הנגוע".
עד לאחרונה, הסרה של נגעים מסוג זה נעשתה באופן כירורגי ע"י כריתה חלקית של הקיבה או המעי אשר בתוכם התפתח הנגע. ניתוחים אלו דורשים אשפוז של המטופל במשך מספר ימים לאחר הניתוח , כרוכים לעיתים בסיבוכים ואף בפגיעה ארוכת טווח באיכות החיים, עקב הסרה חלקית של אברים חיוניים.
ד"ר אוהד עציון, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד בסורוקה: "בפעולה זו מוחדר צינור אנדוסקופי עם מצלמה בקצהו, דרך הפה או פי הטבעת לחלל הקיבה או המעי, ומתבצע זיהוי של הנגע הממאיר. דרך תעלת עבודה הנמצאת בתוך המכשיר מוכנס מכשור זעיר המאפשר חיתוך וצריבה של הרקמה. בפעולה עדינה ומדויקת להפליא, מתבצע חיתוך של הרקמה המקיפה את הנגע עד סמוך לשכבת השריר, ובשלב השני מתבצעת הסרה של הנגע בשלמותו. המטופל מסיים את הפעולה ללא חתך חיצוני וללא פתיחה של חלל הבטן ומשתחרר לביתו לאחר השגחה של 24 שעות בלבד".