מרפאה פרוקטולוגית
כיצד ניתן להעלות את צריכת הסיבים התזונתיים בדיאטה?
דיאטה עתירת סיבים הכוללת 50-25 גרם סיבים ביום לעומת (הצריכה הממוצעת באוכלוסיה היא 15-10 גרם ליום). גרעינים מלאים כגון חיטה, שעורה, אורז מלא, ושיבולת שועל, פירות, ירקות וקטניות הם המקורות העיקריים לסיבים.
לכלול יום־יום שש כפות סובין חיטה, שיבולת שועל או דייסיבית או לצרוך מנה אחת (30 גרם) של דגני סובין כמו: אול־בראן פלוס (ALL BRAN PLUS), פייבר־ואן (FIBER ONE) או ברנפלקס שניתן להוסיפם ליוגורט, למיץ טבעי או למרק
להימנע מדגנים מעובדים ולהעדיף דגנים מלאים כגון: לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, לחם חי, לחם דגנים, לחם מסיבי סויה, שיבולת שועל, אורז מלא, כוסמת, בורגול, פתית חיטה מלאה, קרקר עם סובין;
לצרוך,לפחות פעמיים בשבוע, מנת קטניות כגון חומוס, פול, אפונה, שעועית ועדשים
לצרוך מגוון של ירקות (לפחות חמישה ביום) ופירות, בעיקר טריים ועם קליפה
לשתות לפחות שלושה ליטרים של מים ביום
להפחית אכילה של מזונות מעובדים ומוכנים המכילים סוכר ושומנים מהחי כגון: ממתקים, שוקולד, עוגות, לחם לבן, אורז לבן.
העלאת צריכת הסיבים התזונתיים היומית בהדרגה, במקביל להעלאת צריכת הנוזלים, אף מונעת או מפחיתה תופעות לוואי לא נעימות כמו: גזים, התכווצויות ושלשול. תופעות אלו נעלמות בדרך־כלל בתוך 48-24 שעות ותדירותן הולכת וקטנה עם הההקפדה בדיאטה.
דוגמאות של תפריט מזונות עם צריכה של 45-25 גרם סיבים תזונתיים ביום:
30 גרם (מנה) אול-בראן פלוס / פייבר וואן / ברנפלקס (7.5-15 גרם סיבים תזונתיים)
חצי כוס שעועית לבנה / עדשים / אפונה / 6-5 כפות דייסיבית (7-5 גרם סיבים תזונתיים)
סלט מחמישה סוגים של ירקות (לדוגמא: עגבנייה, מלפפון, בצל, גזר, כרוב, פלפל, פטריות (9-5 גרם סיבים תזונתיים)
100 גרם בטטה / תפוח אדמה אפוי בקליפה / 4 כפות גרעיני תירס (4-3 גרם)
שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה (3 גרם).