החטיבה למיילדות וגינקולוגיה

trueבתי חולים > סורוקה > דף הבית > יחידות ומחלקות > החטיבה למיילדות וגינקולוגיה > אחסון חלב אם

אחסון חלב אם

הנחיות משרד הבריאות לאחסון חלב אם לתינוקות בריאים שנולדו במועד

  • לפני שאיבת החלב, יש לשטוף את הידיים בסבון ובמים או להשתמש בתכשיר לניקוי ידיים ללא מים
  • לפני האחסון, יש לרשום את התאריך על גבי מדבקה ולהצמידה אל כלי האחסון
  • כדי למנוע בזבוז, מומלץ לשמור את החלב בכמויות קטנות של 120-60 מ"ל
  • חלב מקורר מכיל יותר גורמים אנטי-דלקתיים מחלב מוקפא. לכן יש להשתמש תחילה בחלב מקורר
    ואחר כך בחלב מוקפא.
אופן האחסוןטמפרטורהמשך אחסון מומלץמשך אחסון מירביהערות
בטמפרטורת
החדר
0c 16- 0c 293-4 שעותעד 6 שעות -
בצידנית אטומה
עם קרחום
- -עד 24 שעות

לשמור על מגע רציף בין הקרחום לכלי עם החלב. להעביר למקרר בהקדם

האפשרי.

חלב טרי
במקרר
0c 4 או פחות3 ימים5 - 8 ימיםלאחסן בחלק האחורי
של המקרר.
חלב שהוקפא ומופשר במקרר0c 4 או פחות -עד 24 שעותלאחסן בחלק האחורי
של המקרר.
חלב קפוא
במקפיא עם דלת נפרדת מהמקרר

   0c 18-
עד 0c 10

 

3 - 4 חודשיםעד 6 חודשים
לאחסן בחלק האחורי
של המקפיא.
חלב קפוא במקפיא נפרד (הקפאה עמוקה)

0c 18- או פחות

 

6 חודשיםעד 12 חודשים
לאחסן בחלק האחורי
של המקפיא.

 

בכל שאלה ניתן להתייעץ עם האחות בטיפת חלב.

האם תוכן זה היה מועיל?

תגיות

אני רוצה...

להדפיס

לשלוח