יחידות ומחלקות

אכילה נכונה ביום העצמאות

שיפודים

המלצות של צוות יחידת תזונה ודיאטה לאכילה בריאה ביום העצמאות.

  • מומלץ לבחור בחלקי בשר רזים והוציאו גושי שומן הנראים לעין
  • מומלץ להימנע מאכילת בשר בקר שמן, כבש, איברים פנימיים ונקניקיות
  • מבין סוגי הבשר מומלץ להעדיף עוף, פרגיות, הודו ודגים
  • מומלץ שלא לקנות בשר טחון קפוא, אלא לטחון בבית או לבקש מהקצב לטחון את החלק הנבחר
  • מומלץ שלא לקנות קבב והמבורגר מוכנים, אלא להכינם בבית מבשרים מומלצים
  • לצמצם את כמות הפיתות, השמן, הטחינה והחומוס הנאכלים
  • להכין שיפודי ירקות ופירות מכל הסוגים
  • להכין תפוחי אדמה או קלחי תירס כתוספת
  • להכין סלטי ירקות מבושלים, טריים או מוחמצים
  • להקפיד על שתייה לא ממותקת
  • ערכם הקלורי של מאכלים פופולריים בחג:
    • כנפי עוף (100 גרם - 2 יחידות) - 300 קלוריות
    • נקניקיות (85 גרם) - 200 קלוריות
    • המבורגר (80 גרם) - 180 קלוריות
    • קבב (40 גרם) - 90 קלוריות
    • חזה עוף במרינדה (יחידה אחת) - 150 קלוריות
    • סטייק (200 גרם) – 450-300 קלוריות
    • כף אחת של חומוס או של טחינה מוכנה - 50 קלוריות
    • פיתה אחת - 240 קלוריות. ​