דף הבית

trueבתי חולים > סורוקה > דף הבית > על אודותינו > כשרות בסורוקה
הצג עוד

כשרות בסורוקה

בסורוקה מתבצעת השגחה על כשרות בהתאם לתקנים שנקבעו במחלקת דת וכשרות בכללית, בשיתוף עם הרבנות הראשית לישראל ועם רב העיר באר-שבע

הכשרת כילים במטבח בית החולים

​קישור אל דף מחלקת דת וכשרות

במרכז הרפואי פועל משגיח כשרות צמוד ומתקיימת השגחה קפדנית על קבלת המזון ועל כל תהליך רכישת המזון, בישולו והגשתו.

מוצרי המזון

  • בשר עוף ומוצריו

    בכשרות מהדרין של הרבנות

  • בשר בקר

    בכשרות חלק בית יוסף של הרבנות הראשית לישראל (מהדרין - חלק אדום)

  • ירקות ופירות

    מאושרים ונקיים מחשש עורלה בהשגחת כשרות של בד"ץ העדה החרדית

  • ירק עלים (כולל הכרוב) 

    ללא חשש תולעים בהשגחת בד"ץ הרב אפרתי

  • קמח וסולת

    מנופים בנפה חשמלית למהדרין

  • קטניות

    כל הסוגים עוברים ברירת קטניות יסודית.

בישול והגשת המזון

  • ישנה הקפדה על הכשרות בתהליך הבישול ועל הפרדה מוחלטת בין בשר וחלב, כולל הקיטור

  • קיימות מערכות אוכל נפרדות לבשר ולחלב, כולל מגשי החלוקה

  • קיימות מכונות שטיפה נפרדות לבשר ולחלב

  • ניתן לקבל מנות מזון בהשגחת בד"ץ העדה החרדית - יש לפנות לאחות במחלקה

  • בשנת שמיטה מתקיימת הקפדה מלאה, אין רכישה של פירות וירקות ב''היתר מכירה'' וכל הפירות והירקות המוגשים בסורוקה מיובאים מחו''ל בהשגחת בד"ץ הרב אפרתי.

  • בישול בשבת

    • בשבתות אין מבשלים בסורוקה
    • כל המזון כולל הדייסות, מבושל מראש ביום שישי ומקורר
    • המזון מחומם בשבת במטבח ובמחלקות, באופן אוטומטי ובאישור הלכתי של מכון צומת.

      מידע נוסף על השבת בסורוקה.




האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשלוח