תזונה בריאה בכרמל
מנהלת היחידה דקלה אופיר בירמן: "התברכנו בצוות המעניק מעצמו לאחר בתחום התזונה הכל כך משמעותי לבריאות ואיכות החיים של המטופלים".
השבוע מציינים בכרמל את שבוע התזונה בסימן "תזונה טובה - לעשות טוב לנו ולסביבה".
שבוע התזונה בא להעלות למודעות הציבור את תפקיד הדיאטניות והדיאטנים וחשיבותו במגוון רב של טיפולים ותחומים. צוות היחידה לתזונה בכרמל מונה כ- 15 דיאטניות ודיאטן אחד. הדיאטנים משתלבים בכל מחלקות האשפוז, המרפאות והמכונים, מטפלים בחולים הנמצאים בסיכון תזונתי או צפויים להתדרדר תזונתית במהלך האשפוז. צוות היחידה לתזונה אחראי גם על התאמת הזנות לחולים במצבים שונים, בין אם הם מסוגלים לאכול באופן עצמאי ובין אם מדובר בהזנות מורכבות יותר לחולים הקשים והקריטיים מפגים ועד קשישים לאורך כל מעגלי החיים.

העבודה של הדיאטניות נעשית בשיתוף פעולה עם צוותים רבים בניהם צוותים רפואיים, סעודיים, רוקחים, מקצועות הבריאות הנוספים ועוד. קשר הדוק ויום יומי מתקיים מול צוות המטבח על מנת לספק לכל מאושפז את המזון המיטבי והבטוח עבורו .
מלבד העבודה השוטפת במחלקות, היחידה לתזונה שמה דגש רב על קידום בריאות העובדים והפיכת סביבת העבודה לסביבה מקדמת בריאות. צוותים רפואיים לעיתים קרובות לא דואגים מספיק לבריאותם, ולכן בכל הזדמנות חשוב לצוות להתערב ולקדם תזונה בריאה יותר עבור העובדים בכרמל, סדנאות לקידום אורח חיים בריא וכן מגוון פעילויות להעלאת המודעות.
שבוע התזונה בכרמל נפתח בישיבת צוות חגיגית של צוות היחידה בשיתוף וברכות של הנהלת בית החולים כרמל וברכות מוועד העובדים.
בפתיחת הישיבה אמרה מנהלת היחידה לתזונה דקלה אופיר בירמן :״עבודת צוות מחלקת את המאמץ ומכפילה את ההצלחה״, אני מבקשת להודות בראש ובראשונה לצוות המדהים שלי, שמגיע כל בוקר עם ברק בעיניים ורצון עז להיות שם בשביל הצוותים והמטופלים, להעניק מעצמו לאחר בידיעה שתחום התזונה כל כך משמעותי לבריאות ואיכות החיים של המטופלים. צוות ששואף להתפתח ולפתח עם המון ידע וניסיון ולא פחות חשוב תמיד עם חיוך מאיר פנים".
מנהל בית החולים ד"ר אבי גולדברג הודה לצוות הדיאטניות ואמר "אתם קבוצה מעולה של צוות מצליח ומוערך. יש לכן גיוון מקצועי רוח צוות וניהול מצוין". דורי בזרנו המנהל האדמיניסטרטיבי ברך ואמר "אתם צוות חושב ויוזם שתמיד חושב מחוץ לקופסה. תודה שאתם דואגים לנו ולאלפי מטופלים בכל שנה, כולנו מעריכים ומודים לכן מאוד".

כחלק משבוע התזונה בחדר האוכל פינקו את העובדים בארוחת צהריים חגיגית צבעונית וטעימה במיוחד על טהרת התזונה "הים תיכונית". במהלך שבוע התזונה יזמו הדיאטניות פעילויות רבות ברחבי בית החולים כמו שאלון היענות לתזונה ים תיכונית שהועבר בקרב העובדים, כתב חידה תזונתי למחלקות, תחרות "ארוחה משפחתית מנצחת" בפייסבוק כרמל' קלורימטריה ומדידות אנטרופומטריות לעובדים, אפשרות להתייעץ עם צוות היחידה בנושאים תזונתיים שונים ועוד.
דקלה המשיכה והודתה להנהלת בית החולים על ההכרה בחשיבות בעבודת היחידה ועל הבחירה להעניק ליחידה השנה פרס הצטיינות על עבודתה.

כמו כן אמרה דיקלה תודה מיוחדת לצוות המטבח היקר בראשותו של עופר פישמן על שיתוף הפעולה ההדוק והרצון לשפר את תזונת המטופלים והצוותים כל הזמן.
במעמד ההנהלה אמרה דקלה גם תודה מיוחדת לגברת תמר חלבי – אחראית פס החלוקה במטבח, למר עימאד אבו אל היג'א – אחראי על הכנת הדיאטות וההזנות המיוחדות, ולגברת מרים כנעאן אחראית מטבח חלב, על עבודתם המקצועית והמסורה במסגרת שיתוף הפעולה היומיומי עם היחידה לתזונה.
בתמונות:
יחידת התזונה והדיאטה של כרמל
צוות היחידה בפעילות במהלך שבע התזונה
דיאטניות היחידה ניצן גלפרין ורותם להב אפלמן
מנהל המטבח עופר פישמן והשף חגי ביטון
קרדיט צילום – צילום אלי דדון
* התמונות חופשיות מזכויות לשימוש