דיאטניות כרמל בראש
דקלה אופיר בירמן מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בכרמל, "צוות הדיאטניות שלנו פזור בכל מחלקות בית החולים כדי להעניק את השירות הטוב והאיכותי ביותר לכל מטופלי כרמל".
דיאטניות בית החולים כרמל מקבוצת כללית חיות את השטח ואת המחלקות.
אחרי כ- 1200 חולי קורונה שאושפזו בכרמל ואחרי מאות מטופלים ומחלימים שפגשו הפיקו דיאטניות מחלקת קורונה בכרמל, ניצן דניאלי, מיכל מעוז כץ ואוקסנה חסין עלון מידע איכותי וייחודי לטובת חולי ומחלימי הקורונה.
"הקורונה עדיין איתנו ותמשיך להיות איתנו עוד לא מעט זמן" אומרות הדיאטניות.
כדי למקד את החולים והמחלימים בתזונה המתאימה עבורם וכדי לתת למטופל שירות וחווית מטופל טובה בדקו הדיאטניות את התזונה המתאימה והנכונה ביותר לחולי ומחלימי הקורונה והעלו אותה על פלייר מתומצת ואיכותי אותו יוכל המטופל והמחלים לקרוא בנחת ולקחת איתו הביתה בהמשך.
"לתזונה נכונה יכולת לשפר את תפקוד החולה, לקצר את משך האשפוז, ולזרז את תהליך ההחלמה והשיקום" מסבירה הדיאטנית ניצן דניאלי. "חשוב לנו להגיע לכל מטופל במחלקה ולהתאים לו את המענה הייחודי לו, בין אם מדובר בחולים קשים המקבלים הזנות מורכבות דרך זונדה ובין אם מדובר בחולים שמסוגלים לאכול. התאמת התזונה למטופל, למצבו והעדפותיו חשובה במיוחד במחלקה כמו קורונה אליה קשה להביא אוכל מהבית או לרכוש אוכל מבחוץ".
חולי קורונה ומחלימים מדווחים לעיתים קרובות על ירידה בתיאבון, שינויים בחוש הטעם ובהעדפות המזון, תחושת עייפות במהלך הארוחה וכל זה עלול להוביל לירידה בצריכת המזון.
הדיאטנית מיכל מעוז כץ מסבירה כי למרות הירידה בתיאבון חשוב לחולי ומחלימי הקורונה לאכול את הארוחות המוגשות להם. "אספקת רכיבי התזונה מהאוכל מקושרת עם קיצור משך האשפוז, גורמת לצמצום באובדן מסת שריר ודואגת לשמירה על התפקוד הבסיסי" אומרת הדיאטנית מיכל.
כשיש ירידה בתיאבון קושי באכילה ותופעות כמו הקאות שלשולים עצירות או כאבי בטן, כדאי שאלו ידליקו נורות אדומות אצל המטופל ושהוא ידאג לדווח עליהן לדיאטנית המחלקה ולצוות המטפל. "יש לנו מגוון פתרונות תזונתיים מתקדמים ואתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה או בעיה הקשורה לבעיה באכילה או בהתאמת האוכל" אומרות דיאטניות מחלקת קורונה.

גם במחלקת ילדים הדיאטניות פעילות ומערבות את הילדים ובני המשפחה במידע חשוב לשמירת בריאות הילדים.
דיאטנית מחלקת ילדים בכרמל הילה אלטרוביץ אלוש יזמה יחד עם מנהלת הסיעוד במחלקה סיגל שטראוס פינת מידע והמלצות לתזונה בריאה לילדים. במסגרת הפרויקט נתלו במחלקה פוסטרים צבעוניים המציגים עצות וטיפים חשובים לשמירת תזונה נכונה ובריאה אצל הילדים.
כמו: הידעתם כי בבקבוק מים בטעמים יש 4 כפיות סוכר, בבקבוק מיץ טבעי 9 כפיות סוכר ובבקבוק משקה קל מוגז יש 12 כפיות סוכר? המשקאות הממותקים וגם הטבעיים מסתירים בתוכן כמויות גדולות של סוכר מה שיכול לגרום להשמנת יתר, סוכרת מחלות לב לחץ דם גבוה ועששת מסבירה הדיאטנית הילה.
בין העצות לילדים ולהורים מייעצת הילה להכין לילדים כריכים בריאים עם לחם מחיטה מלאה, ולשלב בו ממרחים בריאים במקום ממרחים מתוקים כמו ביצים ממרחי קטניות כמו חומוס טחינה אבוקדו ועוד.
דקלה אופיר בירמן מנהלת יחידת הדיאטה במרכז הרפואי כרמל מקבוצת הכללית אומרת כי "דיאטניות בית החולים פרושות בכל המחלקות ומטפלות בכל חולה הנמצא בסיכון תזונתי או חולה הצפוי להתדרדר מבחינה תזונתית במהלך האשפוז. הדיאטניות אחראיות על התאמת ההזנות לחולים במצבים שונים בין אם הם מסוגלים לאכול באופן עצמאי ובין אם מדובר בהזנות מורכבות יותר לחולים מונשמים וקריטיים. הטיפול התזונתי הינו חלק מהטיפול הכולל בחולים ואנו כאן כדי להקשיב למטופלים ולצוות ולהעניק להם את הטיפול המקצועי האיכותי והטוב יותר".
בתמונות:
הדיאטניות ניצן ומיכל עם דקלה ונורית במחלקת קורונה
הדיאטנית הילה ואחות מחלקת ילדים סיגל שמעוני
דקלה אופיר מנהל יחידת הדיאטה בכרמל
קרדיט – צילום אלי דדון
* התמונות חופשיות מזכויות לשימוש