חדשנות בכרמל - רובוט דה וינצ'י לניתוחים הגיע לכרמל
הדגם האחרון והמתקדם ביותר של רובוט הדה וינצ'י - גרסת Xi נקלט בכרמל השבוע כבר בוצעו בהצלחה מרובה ארבעת הניתוחים ראשונים.
החולים שנותחו אושפזו במחלקה האורולוגית ובמחלקה כירורגית ב' של בית החולים והניתוחים עברו בהצלחה מלאה.
ד"ר יורם דקל מנהל המחלקה האורולוגית ציין בסיפוק: "אני שמח כי אחרי שנים של המתנה, זכינו לקבל את הרובוט החדש והוא יאפשר לנו להתקדם לעידן הכירורגיה הרובוטית ולתת רפואה מהמעלה הראשונה למטופלים שלנו. הרובוט מיועד לביצוע ניתוחים גדולים ומורכבים והוא מרחיב את היכולות שלנו בביצוע ניתוחים ממוקדים בגישה מצומצמת שיחליפו את הניתוחים הפתוחים. המשמעות לחולה היא פחות סיבוכים, פחות ימי אשפוז, תאוששות מהירה יותר וגם פחות סכנה לזיהומים".

בתחום הכירורגיה הכללית יבוצעו ברובוט בעיקר ניתוחים אונקולוגיים. הרובוט מציע יתרון בניתוחים מסובכים כמו כריתה של גידולי המעי הגס והחלחולת ובהמשך גם ניתוחים לגידולי כבד. ד"ר ריאד חדאד מנהל מחלקה כירורגית ב' בכרמל ואחד ממנתחי הכבד לבלב המובילים בישראל מסביר:
"הרובוט מאפשר לנו גישה יציבה ובטוחה לאזורי ניתוח שהגישה אליהם קשה. הניתוחים יהיו מדויקים יותר ואיכותיים יותר והחולים ייהנו מאשפוז קצר ושחרור מוקדם.
אין הרבה מרכזים רפואיים המבצעים ניתוחי כבד ולבלב בגישה רובוטית. אנחנו בכרמל נערכים להוביל בתחום ניתוחי הכבד והלבלב בגישה רובוטית ולהציע למטופלים שלנו את הרפואה המתקדמת ביותר".

לרובוט הדה וינצ'י יתרונות בולטים ביכולות התמרון שלו וההגעה לאזורים קשים בניווט מדויק ויציב. יתרונות שרובם ככולם מתמקדים בעובדה אחת: הוא לא אנושי. המשמעות היא אחד היתרונות הגדולים שמציעה המערכת והיא האפשרות לבצע 'תנועות מפרק' בטווח גדול פי כמה מזה של האדם. הרובוט אמנם מחקה את תנועת הרופא, אך הוא יכול לסובב חלקים מסוימים בו, לדוגמה, ב-360 מעלות, ולהגיע למקומות שאף מנתח לא מסוגל להגיע אליהם באותה מהירות וקלות. עבור המנותח המשמעות היא שהניתוח יהיה מהיר יותר, מדויק יותר וכואב פחות.
מחלקות נוספות נערכות להכשרת הצוות לכניסה לעידן הניתוחים הרובוטים כולל מחלקת נשים, היחידה לניתוחי ריאות ומחלקת אף אוזן גרון.
ההכשרה לצוותי הניתוח באמצעות הרובוט בכרמל הינה מסודרת ביותר וכוללת קורס ועבודה באמצעות מערכת סימולטור ייעודי כדי להקנות את המיומנויות הנדרשות.
מנהל כרמל ד"ר אבי גולדברג מסכם: אני מודה להנהלת הכללית, לחטיבת בתי החולים על האמון שהם מביעים בבית החולים שלנו ועל ההשקעה האינטנסיבית בפיתוח בית החולים כרמל בשנים הקרובות. בקרוב נראה גם מערכת PET CT, מכשיר MRI וחדר צנתורים ליחידה לאלקטרופיזיולוגיה. תודה גם לקרן הלמסלי על התרומה המבורכת שסייעה ברכישת המכשיר.
בתמונות:
המנתחים ד"ר דקל וד"ר חדאד
הרובוט בחדר הניתוח
צוות חדר ניתוח והרובוט
קרדיט – צילום אלי דדון
* התמונות חופשיות מזכויות לשימוש