מרכז רפואי כרמל, חיפה

trueבתי חולים > כרמל > מרכז רפואי כרמל, חיפה > חדשות הכרמל > מובילים בסטאז

מובילים בסטאז

עליה בביקוש לכרמל כמקום לסטאז'. כרמל נבחר כבית החולים הראשון בצפון מבין בתי החולים בסדר גודל דומה בביקוש הסטודנטים לרפואה לסטאז'. בין בתי החולים הגדולים בביקוש לסטאז' נמצאים בתי החולים מאיר ובלינסון מקבוצת כללית ובית חולים רמב"ם בחיפה.

פורסם בראשונה: 31.01.2022

  • מאת:
  • מרכז רפואי כרמל, חיפה
קבוצת סטז'רים מצטיינים במפגש עם ההנהלה ( צילום ארכיון ). צילום - אלי דדון

כרמל ממשיך להוביל בביקוש לסטאז' 

שנת הסטאז' הינה השנה האחרונה ללימודי הרפואה, ובסיומה מקבלים את רישיון הרפואה. הסטאז' מתבצע באחד מבתי החולים הציבוריים בישראל, והשיבוץ לבית החולים נקבע בהגרלה על פי ביקוש הסטז'רים וזמינות האפשרות בבית החולים.

מזה שנים נמצא בית חולים כרמל מקבוצת כללית בין בתי החולים המבוקשים על ידי סטז'רים בבחירת מקום ביצוע הסטאז', אולם בין השנים 2019 ל- 2022 חלה עליה נוספת וקפיצה בביקוש לבית חולים כרמל כמקום לסטאז' בקרב הסטודנטים לרפואה.

בהגרלת הסטאז' האחרונה בחרו 7.9% מהסטודנטים לרפואה בישראל בבית חולים כרמל כמקום המבוקש ביותר לסטאז', ובכך הגיע כרמל למקום החמישי מבין 20 בתי החולים הציבוריים בישראל. והוא הראשון בביקוש בצפון הארץ בהתייחס לגודלו. 

ד"ר מיכל שטיינברג אחראית הסטז'רים בכרמל. צילום - אלי דדון

"הביקוש העולה לסטאז' בכרמל הינו פרי השקעה של צוות הוראה, מחקר ואקדמיה בבית החולים", מסבירה ד"ר מיכל שטיינברג, מנהלת יחידה במכון הריאות ואחראית סטאז' בכרמל.

"תכנית הסטאז' נקבעת עבור כל סטז'ר על פי צרכיו ושאיפות ההתמקצעות שלו. במהלך הסטאז' מתקיימים ימי עיון והעשרה, סדנאות לטיוב תקשורת בין אישית עם המטופל ומשפחתו, לצד הוראה נרחבת במחלקות".  

בשנה האחרונה מתקיימת בכרמל תכנית חדשה וייחודית בשם "לגעת בעתיד", בה מתקיימת הוראה בקבוצות קטנות של סטז'רים עם הנחייה אישית ופיתוח קריירה עבור הסטז'רים.

את התוכנית מוביל פרופ' משה פליגלמן, מי שהיה עד לאחרונה מנהל המערך הקרדיולוגי בכרמל וסגן דיקן הפקולטה לרפואה להוראה בטכניון ואיתו ד"ר מיכל שטיינברג וד"ר דבי זיסמן אחראית תחום המחקר והאקדמיה בכרמל.

קבוצת סטז'רים עם ד"ר שטיינברג בפגישת עבודה ( צילום ארכיון ). צילום - אלי דדון

מקור משיכה נוסף של בית החולים הוא הקשר ההדוק והמצוין עם הקהילה - מחוז חיפה וגליל מערבי של שירותי בריאות כללית.
קשר זה, החשוב ביצירת רצף טיפולי עבור החולים, מהווה יתרון עצום גם עבור הרופאים הצעירים: במהלך הסטאז' נחשפים הסטז'רים למגוון רחב של מטופלים ואפשרויות טיפוליות, כמו גם לאפשרויות נרחבות יותר להתמחות בסוף שנת הסטאז'.  

ביום פתוח לסטודנטים לקראת סטאז' שהתקיים לאחרונה בכרמל נפגשו סטודנטים עם סטז'רים ומתמחים בכרמל. הסטז'רים של כרמל העידו על יחס אישי, אוירה נעימה לצד מצוינות אקדמית וקלינית, וממליצים שנה אחר שנה על המרכז הרפואי כמקום מצוין לסטז'.

מנהל המרכז הרפואי כרמל דר אבי גולדברג ציין כי "המרכז הרפואי כרמל בשיתוף עם מחוז חיפה וגליל מערבי של הכללית ממשיכים לשאוף ולהוות מוקד משיכה מעולה לרופאים בכל שלבי ההכשרה יחד עם מצוינות בטיפול הקליני. אני גאה בבחירת הסטז'רים בכרמל ואנו נמשיך לעשות הכל כדי להוות עבורם בית אקדמי רפואי ומקצועי מהמעלה הגבוה בישראל."

 

 

בתמונות:
ד"ר מיכל שטיינברג אחראית הסטז'רים בכרמל
קבוצת סטז'רים עם ד"ר שטיינברג בפגישת עבודה (צילום ארכיון)
קבוצת סטז'רים מצטיינים במפגש עם ההנהלה (צילום ארכיון)
קרדיט – צילום אלי דדון 
* התמונות חופשיות מזכויות לשימוש

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

הדפס

שלח לחבר