חדשות 2025

trueבתי חולים > כרמל > מרכז רפואי כרמל, חיפה > חדשות הכרמל > חדשות 2025 > מעצמת הלב בצפון - חדר צנתורים שלישי בעלות 14 מיליון ש"ח נחנך בכרמל

מעצמת הלב בצפון - חדר צנתורים שלישי בעלות 14 מיליון ש"ח נחנך בכרמל

חדר הצנתורים החדש בהשקעה של יותר מ- 14 מיליון ₪ מציב רף חדש של איכות ומקצועיות בטיפולי הלב בישראל.

פרופ שירן, פרופ' יפה וד"ר שליאמסר ומנהל הסיעוד מחמוד עבד אל מועטי בחדר הצנתורים החדש. צילום - אלי דדון

​​כרמל- אימפרית הלב של הצפון

מרכז רפואי כרמל ממשיך להוביל את רפואת הלב בישראל עם חנוכת חדר הצנתורים השלישי והמתקדם ביותר בצפון. ​ 

מובילים במצוינות ובחדשנות:

בראש יחידת הצנתורים בכרמל עומד פרופ' רונן יפה, ממצנתרי הלב המובילים בישראל, הידוע בניסיונו הרב וביכולותיו יוצאות הדופן בביצוע צנתורים מורכבים.
יחידת הצנתורים בכרמל מבצעת מעל 2,000 צנתורים מדי שנה, ומציעה פתרונות רפואיים למקרים המאתגרים ביותר המגיעים אליה מכל רחבי הארץ. בנוסף, היחידה מתמחה בטיפול במצבים מורכבים במיוחד, כולל מקרים נדירים שלא נמצאו להם פתרונות במרכזים אחרים.

"כניסת חדר הצנתורים השלישי לכרמל היא מכפיל כוח משמעותי לכל האזור", אומר פרופ' יפה. "החדר הנוסף החדש יאפשר לנו לטפל ביעילות רבה יותר ולהציל חיים של מטופלים רבים נוספים. מעבר לכך, החדר מצויד בטכנולוגיות החדישות ביותר בעולם  המאפשרות טיפול מיטבי בחולים".

חדר הצנתורים החדש. צילום - אלי דדון

טכנולוגיה מתקדמת להצלת חיים

יחידת הצנתורים של כרמל ידועה בשימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר, המאפשרות לבצע צנתורים נדירים ומורכבים. הטכנולוגיות החדישות כוללות הדמיות תלת-ממדיות בזמן אמת, כלים זעירים בציפוי אבקת יהלום לקידוח ופריצת סתימות קשות, ושיטות זעיר פולשניות המאפשרות החלמה מהירה יותר למטופלים. עם הצוות המיומן והציוד המשוכלל, היחידה ממשיכה להציב סטנדרטים חדשים בטיפול הקרדיולוגי. 

חלק בלתי נפרד ממערך הלב של כרמל:

נדבך מוביל במערך הקרדיולוגי​ הוא יחידת האלקטרופיזיולוגיה, בניהולו של ד"ר חורחה שליאמסר וחלק מרכזי בפעילות חדר הצנתורים השלישי יופעל לטובת טיפולי היחידה.
יחידת האלקטרופיזיולוגיה של כרמל מצטיינת בטיפולים מתקדמים בהפרעות קצב הלב, בהשתלת קוצבי לב מהדור החדש, והיא מובילה בכל הקשור לחדשנות וטיפולים מתקדמים ברמה הגבוהה ביותר. 

פרופ יפה וד"ר שליאמסר בחדר הצנתורים החדש. צילום - אלי דדון

מערך הלב מכל הלב:

מערך הלב של כרמל, בניהולו של פרופסור אבינעם שירן, נחשב לאחד המובילים בישראל. המערך כולל מחלקת אשפוז גדולה ומצטיינת, יחידת טיפול נמרץ לב, יחידת הצנתוריםיחידת אקו, והיחידה לאלקטרופיזיולוגיה.
"הצוות המסור והמקצועי שלנו הרופאים האחים והאחיות פועל יחד כדי להבטיח טיפול מיטבי ברמה הגבוהה ביותר לכל מטופל," מדגיש פרופסור שירן. "אנחנו כאן בשביל המטופלים שלנו עם כל הלב. המערך כולו פועל בסנכרון מיטבי, וכל יחידה תומכת בשנייה ליצירת מערכת טיפול הוליסטית ויעילה". 

הבטחה לעתיד הלב בצפון

חדר הצנתורים החדש עם מכשיר ה- AZURION 7 של חברת פיליפס מהווה לא רק שדרוג תשתיתי אלא גם הבטחה לשיפור מתמיד ביכולות הטיפול. החזון של כרמל הוא להמשיך להוביל את תחום רפואת הלב בצפון, ולהעניק למטופלים את הטיפול האיכותי והמתקדם ביותר בישראל. "אנחנו שואפים להפוך את כרמל למרכז קרדיולוגי מוביל לא רק בצפון, אלא גם ברמה הלאומית", מוסיף פרופסור שירן. 

​הנדסה חזקה

מהנדס בית החולים אסי שפע שהוביל את הפרויקט ברמה ההנדסית תחת ניהולו של המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים דורי בז'רנו מעדכן כי הפרויקט המורכב כלל הסתת תשתיות מרכזיות, בינוי חדר צנתורים שלישי, החלפת תשתיות ישנות של חשמל וגזים רפואיים והוספת מכשיר צנתורים מתקדם של חברת פיליפס. במסגרת הפרויקט הוחלף לוח חשמל ראשי של מכון הצנתורים ונוספה מערכת ups מרכזית שמבטיחה רציפות תפקודית ורמת בטיחות גבוה למטופלי בית החולים. הפרויקט כולו נוהל על ידי ​מחלקת אחזקה והנדסה​ של בית החולים בשיתוף יפתח רוזי המנהל הלוגיסטי האחראי על רכש המכשיר והוא ארך שנה וארבע חודשים. 


מנהל המערך הקרדיולוגי בכרמל פרופ' שירן מסכם ואומר כי, "בזכות המחויבות הבלתי מתפשרת של הצוותים הרפואיים ובזכות ההשקעה המתמדת בטכנולוגיה ובחדשנות, כרמל ממשיך להוביל את רפואת הלב בישראל, ולהוות נקודת אור ותקווה עבור אלפי מטופלים בכל שנה".

 

 

 

בתמונות:
פרופ שירן, פרופ' יפה וד"ר שליאמסר ומנהל הסיעוד מחמוד עבד אל מועטי בחדר הצנתורים החדש
חדר הצנתורים החדש
פרופ יפה וד"ר שליאמסר בחדר הצנתורים החדש 
קרדיט צילום – צילום אלי דדון
* התמונות חופשיות מזכויות לשימוש​

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

הדפס

שלח לחבר