יילודים - תינוקות

trueבתי חולים > כרמל > מרכז רפואי כרמל, חיפה > מחלקות ומרפאות > מחלקות רפואיות ומרפאות > יילודים - תינוקות > אפס הפרדה

אפס הפרדה

לדרך שבה ילוד בא לעולם ולשעות הראשונות לאחר לידה, קיימות השלכות מהותיות, קצרות וארוכות טווח על חייו העתידיים. אחיזת התינוק על האם במגע עור לעור לאחר הלידה מהווה את הדרך הטובה ביותר עבור הילוד להתרגל לחיים החוץ רחמיים.

אפס הפרדה

​​שיטת מגע עור לעור Skin to Skin (נקראת גם Kangaroo care). בשיטה זו מניחים את התינוק העירום על בית החזה של האם היולדת.

בספרות הרפואית קיימות ראיות רבות על כך שילודים שנולדו במועד וחוו מגע עור לעור עם אמם, עשו את המעבר לחיים מחוץ לרחם כשהנשימה וערכי רמת גלוקוז (סוכר בדם) יציבים יותר באופן משמעותי ושחום הגוף מווסת טוב יותר עקב הפרשת ההורמונים. 

מגע עור לעור

©  מגביר את היציבות הפיזיולוגית והרגשית של הילוד.

©  מסייע להצלחת ההנקה.

©  מסייע בהיקשרות היולדת לתינוק ובהפחתת תסמיני דיכאון ולחץ פסיכולוגי בתקופת משכב הלידה.

©  מחקרים שהשוו שיטה זו המנחה כאמור את הנחת התינוק על חזה האם, לעומת הנחת התינוק על האם עם בגדים, או הפרדת התינוק מהאם העלו כי: התינוקות שהיו במגע עור לעור בכו פחות ותפקודי הלב והריאה שלהם היו טובים יותר.

©  תינוקות שחוו מגע עור לעור היו בעלי סיכוי גבוה לינוק בהצלחה את ההנקה הראשונה שלהם, הם הגיעו להנקה יעילה בזמן קצר יותר והיו בעלי סיכוי גבוה יותר לינוק בארבעה חודשים הראשונים. 

©  הוכח שלמגע עור לעור ולהנקה מוקדמת יש השפעה חיובית על קשר אם-ילוד ועל ויסות רגשי של הילוד, ולא ניתן לפצות מאוחר יותר על ההשפעה השלילית של הפרדה לאחר הלידה. לאחר הלידה קיימת "תקופה רגישה" (פגיעה יותר), אשר במהלכה הוכח כי קשר הדוק בין האם לתינוקה הינו בעל השפעה חיובית לטווח ארוך. 

©  מחקר נוסף הראה שאימהות שאחזו את התינוק במגע עור לעור במשך 5 שעות במהלך השבוע הראשון, ושעתיים ביום עד גיל חודש, קיבלו ציון נמוך יותר באופן מובהק במדד דיכאון שבוע וחודש לאחר הלידה.


אנו מעודדים אפס הפרדה ומעניקים לך את התנאים הנדרשים לשהייה בטוחה ומעצימה עם תינוקך:

מרגע הלידה התינוק ימצא לצד אימו עד לסיום האשפוז, למשך כל שעות היממה, פרט להליכים רפואיים הדורשים שהייה בחדר ילודים, יחד עם ליווי של האם או בן.ת הזוג. חיסונים ובדיקות רופא יבוצעו בחדר היולדת, כשהתינוק לצד אימו.

יתכנו מצבים בהם לא נוכל לאפשר אפס הפרדה עקב שיקולים רפואיים.

בתקופות שמחלקת יולדות בתפוסה מלאה, תתאשפזנה נשים במחלקת אם ועובר עם הילוד בתנאי "אפס הפרדה" או בלעדיו לפי החלטתן.

​​

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

הדפס

שלח לחבר