העיניים של כרמל עם המפונים
יוזמה מרגשת של מחלקת עיניים של כרמל. צוות רופאים בכירים מצויד במרפאת עיניים ניידת ומשוכללת עם צוות אופטומטריה ובסיוע עמותת "למענם" רופאות ורופאים למען שורדי שואה, יצאו מבית חולים כרמל אל השטח כדי לפגוש ולטפל במשפחות וילדי מפוני הצפון במקום בו שוכנים כרגע במלון דן בחיפה.
הצוותים עשו למפונים בדיקות ראיה, בדיקות גלאוקומה, בדיקות רשתית מיוחדות, לשטח הגיעו גם מומחי עיניים לילדים ויחד הם העניקו מעטפת מלאה של רפואת עיניים מושלמת למפונים כאילו הם נמצאים ממש בבית חולים.
משפחות המפונים שטופלו התרגש מאוד והודו במילים חמות לצוות העיניים של בית חולים כרמל.
פרופ' אורן טומקינס מנהל מחלקת עיניים של כרמל אמר כי "הגענו לכאן מתוך מטרה לעזור למפונים ולמשפחות ולהזכיר לכולם שכולנו כאן למענם ולאפשר להם שגרת חיים נורמלית בימים קשים".

מור אחת המפונות מקיבוץ דן שנמצאת עם משפחתה במלון עברה בדיקות עיניים מקיפות קיבלה טיפול במקום וסיפרה בהתרגשות, "זה מאוד ריגש אותי לראות ולהרגיש באיזו מסירות ומהירות הצוות של כרמל טיפל בי. הם עשו לי את כל הבדיקות הדרושות שאם הייתי צריכה לחכות להם בקריית שמונה הייתי צריכה לחכות חודשיים לפחות. הם טיפלו בי כל כך יפה וטוב שאין לי מילים להודות להם".
מחלקת עיניים של בית חולים כרמל התגייסה מיד עם פרוץ המלחמה וצוותים מקצועיים של המחלקה ירדו לאילת ולים המלח ולכל מקום בו היו זקוקים להם כדי להגיש את העזרה הרפואית הטובה ביותר למטופלים.

דר' אור בן שאול, סגן מנהל המחלקה ומי שמרכז את הפרויקט אמר כי, "חיפשנו דרך כדי לעזור וראינו כל כך הרבה מפונים שנמצאים רחוק מהבית והחלטנו להתגייס ולתת להם את שירות העיניים הכי טוב קרוב וזמין שאפשר. התגובות שאנחנו מקבלים מחממות את הלב ואנחנו מרגישים שהציבור והאזרחים צריכים אותנו ואנחנו כאן בשבילם מכל הלב".

בתמונות:
פרופ' אורן טומקינס וצוות מחלקת עיניים עם ניידת הטיפול
ד"ר אור בן שאול עם ד"ר כריסטינה מטאנס מכרמל בניידת
ד"ר זויה ריבקין מטפלת במפונים
ד"ר כריסטינה מטאנס מטפלת באחד המפונים
קרדיט צילום – צילום אלי דדון
* התמונות חופשיות מזכויות לשימוש