כללית און-ליין
בהיריון ולקראת לידה

שימוש בתה פטל / תמרים

תה פטל

שתיית תה פטל במהלך ההריון נמצאה בספרות כמקצרת תהליך לידה. בעלי הפטל ישנו חומר הנקרא טאנינים, אשר נחשב כמקדם לידה קלה, הוא מסייע לטונוס שרירי הרחם כך שהצירים הופכים ליעילים יותר, ההתכווצות חזקה יותר בזמן הציר, והמנוחה מלאה יותר בין הצירים. תה הפטל הינו אמצעי להשפעה טובה על צירי הלידה כשיגיעו.
מומלץ להתחיל לשתות החל משבוע 34, כף חליטה פעם ביום.

תמרים

מעבר לכך שהם טעימים ומביאים אנרגיה זמינה, לאכילת תמרים במהלך ההריון ובתהליך הלידה השפעות חיוביות מאוד. על פי הספרות נמצא כי אכילת תמרים קשורה בקיצור השלב הראשון והשני של הלידה, הגעה בפתיחה וגינאלית גדולה יותר למיון היולדות ואף קיצור משך ההריון.​