כניסה לאזור האישי
בתי חולים
סיכומים רפואים
ביקורים ומידע אישי
תוצאות בדיקות מעבדה
תוצאות בדיקות דימות
בקשה לרשומה רפואית
אישור ביקור
תורים עתידיים
פניות ציבור
X
יחידות ומחלקות
דרכי הגעה
יצירת קשר
תרומות
פייסבוק
מצטרפים לכללית
כל מה שרציתם לדעת על תהליך השיקום והאישפוז בבית רבקה
בית החולים מקבל מטופלים לשיקום בבית רבקה מכלל קופות החולים. ההגעה מותנית באישור של הוועדה המחוזית מטעם קופת חולים כללית או כל קופה אחרת.
בית החולים מקבל מטופלים רק לאחר קבלת אישור של הוועדה המחוזית מקופת החולים. המטופל צריך להעביר את בקשתו לאשפוז עם הטפסים הרלוונטיים לוועדה המחוזית אשר מאשרת את הגעת המטופל לבית רבקה. את הבקשה ניתן להעביר דרך אחיות סוציאליות בבית החולים הכללי או באמצעות רופא משפחה.
משך זמן האשפוז במחלקה הינו בהתאם למצבו הרפואי והתפקודי של החולה ובהתאם לכך ייקבע תאריך סיום האשפוז במחלקה. המטופל בפיקוח צמוד לאורך כל זמן שהותו בבית החולים על ידי צוות רפואי אשר מקבל את ההחלטה מתי לשחררו. עם ההחלטה יקבלו המטופל ובני משפחתו הודעה על תאריך השחרור. צוות המחלקה וכן העובדת הסוציאלית יידעו מוקדם ככל הניתן את המטופל ומשפחתו לגבי מועד שחרורו מהאשפוז ויתכננו איתם את המשך הקשרים עם שירותי הקהילה.
בית החולים הינו מרכז רפואי גריאטרי לשיקום חולים ואינו בית אבות סיעודי. חלק ממחלקות בית החולים מוקצות לטובת חולים אשר הינם בגדר סיעודי מורכב הזקוקים להשגחה רפואית 24 שעות ביממה.
הנהלת בית חולים בית רבקה בשיתוף רב בית החולים ומחלקת דת וכשרות של שירותי בריאות כללית, פועלים יחד להסדרה ופיקוח של שירותי הדת הניתנים בבית החולים. בכל שאלה ובקשה ניתן לפנות לרב בית החולים הרב הרב נפתלי סימונס בטלפון 0584164522 או למשגיח בית החולים הרב מאיר גלבר 0506766300
צוות בית החולים מקדם בברכה חופשות של חולים ויציאה לאירועים, אך כל בקשה נבדקת באופן פרטני ומאושרת לפי מצבו של המאושפז.
בית החולים מאפשר ואף מעודד ללבוש בגדים פרטיים דבר המעלה את מצב רוחו של המטופל. אך, כיבוס הבגדים מתבצע באופן פרטי בבית, בית החולים אינו מספק שרותי כביסה פרטניים.
על מנת להקל על בני משפחות המאושפזים, בית החולים מאפשר להם לסעוד את ארוחת הצהריים בחדר האוכל של בית החולים. בכדי להיכנס לחדר האוכל, יש לרכוש תלושי אוכל בתשלום במשרד הקבלה.
בית החולים צבר במהלך שנות קיומו ידע וניסיון רב בטיפול ובשיקום של החולה המבוגר. חמשת תחומי השיקום העיקריים בבית החולים: שיקום נוירולוגי – שיקום לאחר אירוע מוחי. שיקום אורתופדי – שיקום לאחר שבר במרפק הירך, ניתוח להחלפת מפרק או לאחר קטיעות גפיים. שיקום כללי – לאחר אשפוז ממושך בבי"ח כללי. שיקום נשימתי והנשמה ממושכת – טיפול בחולים מונשמים עם שיעורי גמילה גבוהים. סיעוד מורכב.
בית החולים רואה במעורבות המשפחה חלק חיוני לטובת החלמתו של המטופל, אפשרי ואף מומלץ להיות נוכח בזמן ביקורי הרופאים והטיפולים השיקומיים. אך, בכדי לאפשר לצוות המחלקה להעניק טיפול איכותי ואישי למאושפז, בית החולים מקפיד כי בשעות הטיפול רק מבקר אחד ישהה עם המטופל.
לפי חוק זכויות החולה בישראל מידע רפואי נמסר רק לחולה עצמו, או לקרוב משפחה שהוסמך על ידו לקבל את המידע. במידה והחולה אינו כשיר, יימסר המידע רק לאפוטרופוס שמונה כחוק על ידי בית משפט. בשום מקרה, לא יימסר מידע רפואי בטלפון.
לאורך כל האשפוז המטופל נמצא במעקב תמידי ע"י צוות רפואי אשר עוקב גם אחר איזון הטיפול התרופתי ובמידת הצורך משנה את מינון וסוג הטיפול.
שעות הביקור במחלקות ב', ג', ד'1, ד'2, ה' הן מ 08:00 עד 20:00, במוצ"ש שעות הביקור יסתיימו בשעה 21:00 מחלקות א'1, א'2, ו'1, ו'2 הן מ 10:00 עד 13:00 ומ 16:00 עד 20:00, במוצ"ש שעות הביקור יסתיימו בשעה 21:00 מנוחה הינה חלק חשוב בתהליך ההחלמה. על מנת לאפשר את שעות מנוחת הצהריים של המטופלים, מתבקשים המבקרים להימנע ככל האפשר מביקורים בין השעות 14:00-16:00.
בבית החולים נשמרת הכשרות בפיקוחם של רבני המחלקה לדת וכשרות של קבוצת "שירותי בריאות כללית". בית הכנסת הנמצא בקומת הקרקע עומד לשירות ציבור לקוחותינו בשבתות וחגים. מחלקת דת וכשרות בשיתוף צוות המחלקה מקיימת את מועדי ישראל ומנהגי הדת במחלקות עצמן. לפרטים נוספים ניתן לפנות לרב בית החולים הרב ראובן שפירא בטלפון 0546323175 או למשגיח בית החולים הרב מאיר גלבר 0506766300
בית החולים מבין את צורכו של המטופל והרגלו לתמיכה של עובד/ת זרה אשר מסייע/ת לו במהלך האשפוז. על כן, בית החולים מאפשר לעובד/ת זרה לשהות ליד המאושפז לאורך היום בין השעות 08:00-20:00 .
משך האשפוז בבית החולים תלוי בחומרת המחלה, במידת היכולת ושיתוף הפעולה של המאושפז. התקדמותו ומצבו הרפואי נמדדים במשך כל זמן האשפוז בבית החולים על ידי כל אחד מאנשי הצוות המטפל. בהתאם לכך, בישיבת צוות רב מקצועי נקבע גם תאריך סיום האשפוז, השחרור והתאמתו למסגרת המתאימה באופן הטוב ביותר למשוחרר. צוות המחלקה וכן העובדת הסוציאלית יידעו מוקדם ככל הניתן את המטופל ומשפחתו לגבי מועד שחרורו מהאשפוז ויתכננו איתם את המשך הקשרים עם שירותי הקהילה.
ביום השחרור יינתן לחולה המשתחרר סיכום מחלה ופירוט הטיפול שניתן במהלך האשפוז. צוות המחלקה עומד לרשות המשתחרר להסברים ככל שיידרש.
כחלק מההכנה לשחרורו יקבל המאושפז הסבר על היחידות להמשך טיפול של קופת החולים בה הוא מבוטח. יחידות אלה מספקות למבוטח את המשך הטיפול לאחר שחרורו מבית החולים במסגרת מכונים ומרפאות או בביתו של המבוטח על פי מידת תפקודו.
האם תוכן זה היה מועיל?
לתשומת ליבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע עם אחרים
אני רוצה...
לשלוח
להדפיס