מאמר ראשון, פורץ דרך ומעניין, שהתקבל לפרסום באחד העיתונים המובילים בכירורגיה בעולם, בדק את ההשפעה של מבנה הגוף על הסיכויים לשרוד דלקת כיס מרה.
במחקר נכללו 156 חולים שהיו באשפוז בשל דלקת כיס מרה, ונמצא כי שומן בטני היה דווקא קשור לשרידות גבוהה יותר. חולים שהיו שמנים יותר אושפזו לפרק זמן קצר יותר ושרדו טוב יותר לאחר שנה של הדלקת, וזאת בהשוואה לחולים רזים עם חומרת מחלה דומה.
מחקר זה פורץ דרך מאחר ועד היום, הטיפול בחולים עם דלקת בכיס המרה היה אחיד בהתאם לחומרת המחלה ומצבי חולי נוספים, ולא היה תלוי במבנה הגוף של המטופל. יתכן ובעתיד יהיה צורך להתחשב במבנה הגוף בקביעת הטיפול, וקיימת האפשרות שהטיפול בדלקת כיס המרה יהיה שונה בקרב שמנים לעומת חולים רזים.
מאמר שני שהתקבל לפרסום התבסס על מחקר שבדק 1500 חולים שאושפזו במחלקה הפנימית, בלי קשר לסיבת האשפוז. כל החולים נבדקו למצב תזונתי במועד הקבלה למחלקה הפנימית. במחקר נמצא, כי חולים הנמצאים בסיכון לתת תזונה מפתחים רמות סוכר נמוכות בצורה מסוכנת (היפוגליקמיה), גם בלי קשר לסוכרת. ממצא ההיפוגליקמיה קשור בעלייה משמעותית בתמותה בטווח של שנה, עד פי 3.5 בהשוואה לאדם שאינו סובל מסוכר נמוך בדם. עד היום, לא היתה ידועה הסיבה לרמות סוכר נמוכות בקרב חולים שאינם חולי סוכרת, והרופאים חשבו כי המצב קשור רק בחומרת המחלה. בעבודה הזו נמצא כי ניתן לנבא מי מהחולים יסבול מאירועים של היפוגליקמיה עוד במועד הקבלה למחלקה, וזאת על סמך בדיקות דם פשוטות ושאלון תת תזונה. העבודה, שפורסמה בעיתון מוביל בתזונה בעולם, מעלה את האפשרות שהירידה במשקל בתקופה שקדמה לאשפוז, או ההפחתה בכמות האוכל בשבוע שקדם לאשפוז עשויים להיות מרכיב קריטי בסיכון לפתח רמות סוכר נמוכות. העבודה מדגישה את חשיבות התזונה בכלל ובמצבי חולי בפרט, בעיקר בקרב האוכלוסיות החלשות, קרי, החולים הכרוניים והקשישים. טיפול תזונתי נאות עשוי למנוע אירועים של היפוגליקמיה ואף להאריך את חייהם של החולים הללו.
תהליך קבלת מאמרים לפרסום בעיתונים רפואיים הוא תהליך מורכב וארוך. חוקרים המעוניינים לפרסם את המחקר שלהם שולחים את המאמר לעיתונות המתאימה. שם, המאמר עובר מספר ועדות, ובכל ועדה העבודה עוברת קריאה ביקורתית ונבחנת על ידי רופאים נוספים. ככל שהעיתון מכובד ויוקרתי יותר, התהליך ארוך יותר, והמאמרים חייבים להיות חדשניים ולשפר את היכולת של הרופאים להתמודד עם המחלה של החולה. היוקרה של העיתונים נמדדת בגודל תפוצת העיתון, ובאיכות המאמרים הכתובים בו.
ד"ר ליבוביץ' מציין, כי בעקבות המחקרים שביצע, הוחלט להתחיל בפרויקט מחקר חדש בתיאום עם הצוות הרפואי והסיעודי של המחלקה הפנימית בבית חולים יוספטל. מעתה יבוצע רישום ממוחשב של כל החולים שמקבלים את תוספי המזון מסוג "אינשור" וסוגיו, ותתועד מידת האכילה/ שתיה של תוסף מזון זה בגיליון הרפואי. תוספי מזון אלה ניתנים לרב בנוסף לתזונה הרגילה של בית החולים, ולכן כמות הקלוריות שהחולה אוכל רבה יותר. בעבודה ייבדק הלכה למעשה הקשר בין שתיית תוספי מזון כמו "אינשור" ודומיו, לבין ההשפעה על התחלואה והתמותה של מקבלי התוסף. עד היום לא נבדקה ההשפעה של צריכת תוסף מזון כזה במחלקה פנימית.