אנשי הצוות הוזמנו על ידי מארגני הכנס לבוא ולהציג בפני פורומים מקצועיים מכל העולם את הנעשה באילת בתחום הטיפול באמצעות דולפינים ואת תוצאות הטיפול באמצעי זה.
את ההרצאה העבירו קובי פילו סדובסקי, קלינאי תקשורת התפתחותי וסופי דוניו ראש התכנית לטיפול עם דולפינים והם לוו על ידי ד"ר שושנה קבוט מנהלת המכון להתפתחות הילד וליאת פרקאל תרפיסטית רגשית.
התכנית הטיפולית בעזרת דולפינים הוקמה ע"י סופי דוניו ב-1991 בריף הדולפינים. הנהלת ריף הדולפינים שרואים בזה שליחות של ממש ופועלים בהתנדבות מזה ארבע שנים.
הפרויקט עובד בשיתוף פעולה מיוחד עם המכון וביחד יוצרים תכנית הכוללת מספר רב של אנשי מקצוע מתחומים שונים, אשר מלווים את התהליך שאותו הילד עובר. המכון וריף הדולפין חברו לפרויקט זה כדי לאגד משאבים ולתת אלטרנטיבות אחרות לטיפול רגשי אשר לוקה בחסר בארץ בכלל ובאילת בפרט. כמו כן, החידוש המשמעותי שמציג פרויקט זה הוא שהטיפול הינו קבוצתי ולא פרטני.
לתכנית המשותפת נבחרו ילדים עם קשיים נוירו-התפתחותיים בתפקוד קוגניטיבי תקין אך עם בעיות כגון: הפרעות קשב, לקויות למידה והפרעות מוטוריות. הילדים נבחרים במשותף על ידי צוות הריף וצוות המכון, לפי שיקול דעת המטפלים.
במסגרת הפרויקט מתקיימים בין 18 ל-20 מפגשים וכוללים התקרבות ומשחק עם הדולפינים על רפסודות, שחייה עם הדולפינים, עבודות מטבח, שיחה משפחתית ושיחות בנפרד עם ההורים. השהייה על הרפסודות נמשכת כ-20 ד'.
הפעילות מאוד ספונטאנית בהתאם לנוכחות הדולפינים. כאשר הדולפינים נמצאים, משחקים איתם, מלטפים אותם או אפילו עובדים איתם. כשהדולפינים עסוקים, זה הזמן ללמידה כיפית תוך כדי משחק, או לשיחות שלפעמים מאוד עמוקות ואישיות.
כאשר הילדים אינם במים, הם עוסקים בפעילות משותפת עם קלינאי תקשורת מהמכון אשר ממוקדת לצרכים הרגשיים והחברתיים. המפגשים כוללים משחקים כגון קלפים, כדורגל, ציורים כאשר אלו משמשים פלטפורמה לעבודה התפתחותית.
כמו כן, הצוות המקצועי מקבל הדרכה מתרפיסטית רגשית ממכון להתפתחות הילד להתבוננות, העמקה והבנה של התהליך התראפויטי המתרחש. הצוות של הפרויקט נפגש מעת לעת כדי לבחון מצבים ושאלות שונות שמתעוררים במהלך הטיפול.
פרויקט זה נעשה כתרומה לקהילה כמו פרויקטים אחרים שבהם צוות המכון מתנדב וללא מטרות רווח. הפרויקט יהווה בסיסי למחקר עתידי.