חדשות

trueבתי חולים > יוספטל > דף הבית > מידע שימושי > חדשות > חדשות 2016 > הושלם חלקו השני של בניית המחלקה לרפואה דחופה ביוספטל

הושלם חלקו השני של בניית המחלקה לרפואה דחופה ביוספטל

עם המעבר לאגף החדש (שלב ב') החלו עבודות שלב ג' בפרויקט (חיבור שלושה חלקים ישלימו את פרויקט מלר"ד יוספטל). צפי להשלמת כל השלבים 2017.

פורסם בראשונה: 11.07.2016

מיון יוספטל

​האגף החדש שבנייתו הושלמה לאחרונה (מתחם מנהלי) נבנה בשטח כולל של 673 מ"ר ומכיל: חלל כניסה מודרני ומרווח, משרדי קבלת חולים למיון ולמרפאות מקצועיות, חלל המתנה מיוחד לילדים, מתחם מנוחה לרופאים, חדר ישיבות ומשרדים, ורחבת כניסה מקורה לאמבולנסים.
המקום עוצב בגוונים אופטימיים ובהשראת הנוף הימי של אילת. קונוס ענק לנוי וגג דמוי מפרש ענק מקבל את באי המלר"ד (מחלקה לרפואה דחופה).

המלר"ד של בית החולים יוספטל, על כל חלקיו, נבנה בתפישה עתידית ארוכת טווח, המביאה בחשבון את הגידול הצפוי בעיר ובאזור, את העלייה בהיקפי הפעילות ובמספרי הפונים ואת השינויים בעתידיים במגמות ובדפוסי העבודה הרפואית, את יכולות הטיפול הגלומות במלר"ד החדש, מבחינת המיומנויות המקצועיות. הטכנולוגיות הקיימות, הציוד הרפואי ואמצעי-הדימות, מייצגות את התפישה שגם בבית-חולים קטן ומרוחק, המענה הדחוף יהיה שווה ערך לזה הניתן במרכז הארץ.

חדר מיון יוספטל מטפל מדי שנה בכ-55,000 פונים, המציגים תמהיל מגוון של מקרים מכל תחומי הרפואה הדחופה (מספר הפונים הממוצע ליום עומד על כ-150, אך בתקופות עומס דוגמת קיץ וחגים, או בשיאי תחלואת-החורף, עשויים המספרים להגיע מעבר ל-200 פונים.

ד"ר אלדר ברקוביץ מנהל בית חולים יוספטל ומרחב אילת: "סיום בניית השלב השני בפרויקט מלר"ד יוספטל, הוא צעד נוסף וחשוב בחייו של בית החולים, צעד שמוסיף לו יכולות ארגוניות בשגרה ובחירום ויביא לשינוי משמעותי של חוויית המטופלים במלר"ד.  מלר"ד יוספטל הנו עמוס מאוד יחסית לגודלו של בית החולים ולכן חשוב כל כך לשפר את התנאים, התשתיות והציוד הרפואי שבו. אני שמח מאוד על שהגענו ליום הזה בו מסיימים את חלקו השני של הפרויקט, ומתחילים את בנייתו של החלק השלישי והאחרון בפרויקט.

עלותו הפרויקט כולו – בינוי, ציוד רפואי ותכולה – מסתכם בכ-27 מיליון ₪ ואף יותר, שגויסו ממספר מקורות: פדרציית טורונטו ומגבית קנדה, המשרד לפיתוח הנגב והגליל וכמובן שירותי בריאות כללית. 

המלר"ד החדש שלב א' פועל כבר למעלה משנתיים, במלר"ד החדש 30 מיטות, מהן 20 מיטות-מיון רב-תכליתיות רגילות, שני חדרי-טראומה, שני חדרי טיפול נמרץ, שני חדרי בידוד וארבע מיטות ילדים. בתרחישי קצה, לשם השוואה דוגמת אירועים רבי-נפגעים, המלר"ד החדש יהיה מסוגל להכיל בנינוחות, 45 מיטות על בסיס התשתיות הקיימות.
נוסף על הנפחים והמיטות המפורטים, במלר"ד החדש מכלול של חדרי בדיקה וטיפולים, המיועדים לחולים שאינם מצריכים השכבה. מכלול זה יתפקד כ"מיון מהלכים" – WALK-IN CLINIC – וצפוי לתת מענה ללמעלה מ-50% מהפונים. בתפישה זו ניתן יהיה לווסת היטב את עומסי המשנה במלר"ד, לייעל את חלוקת הקשב לחולים הקשים והמורכבים ולשפר את המענה וזמני-ההמתנה. מכלול זה גם ייתן מענה לפעולות כירורגיות והתערבויות קלות, מיון אף אוזן גרון ועיניים.

יכולות הטיפול הגלומות במלר"ד, מבחינת המיומנויות המקצועיות, הטכנולוגיות הקיימות, הציוד הרפואי ואמצעי הדימות, מייצגות את התפישה שגם בבית חולים קטן ומרוחק יהיה המענה הדחוף שווה ערך לזה הניתן במרכז הארץ.
היות והימצאותו של בית חולים הנותן מענה מודרני הינו תנאי הכרחי לקיומה של העיר, מדובר אפוא בנכס אסטרטגי ברמה הלאומית.

ככלל, משרת ביה"ח את 60,000 תושבי אילת, כ-5,000 תושבי הערבה, אוכלוסיית בסיסי צה"ל המרובים באזור, כשלשה מיליון התיירים המגיעים לאילת מדי שנה, וכן את הכוח הרב-לאומי ואוכלוסיית-התיירים בצפון סיני.

בנוסף לעומסי השגרה, התנסה בית-החולים בלא-מעט אירועים רבי-נפגעים. הגם שאין זה מקובל להעריך פעילות של בית חולים לאורם של אירועי קצה שכאלה – השגרה מספקת מדדי נחיצות חשובים עשרת מונים – יש בכך כדי לספק היבט נוסף למיוחדותה ונחיצותה של מחלקה לרפואה דחופה חזקה ומודרנית בעיר אילת.

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס את העמוד

לשלוח את העמוד