המלר"ד החדש של בית החולים יוספטל נבנה בתפיסה עתידית, ארוכת טווח, המביאה בחשבון את הגידול הצפוי בעיר ובאזור, את העלייה בהיקפי הפעילות ובמספרי הפונים ושינויים עתידיים במגמות ובדפוסי העבודה הרפואית. מדובר בהשלמתו של החלק הראשון והחשוב בפרויקט – בינוי האגף החדש.
יכולות הטיפול הגלומות במלר"ד החדש, מבחינת המיומנויות המקצועיות, הטכנולוגיות הקיימות, הציוד הרפואי ואמצעי הדימות, מייצגות את התפיסה שגם בבית חולים קטן ומרוחק יהיה המענה הדחוף שווה ערך לזה הניתן במרכז הארץ.
במחלקה לרפואה דחופה מטפלים מדי שנה בשנה בכ-55,000 פונים, המציגים תמהיל מקרים מגוון מכל תחומי הרפואה הדחופה (מספר הפונים הממוצע ליום עומד על כ-150, אך בתקופות עומס דוגמת הקיץ והחגים או בשיאי תחלואת החורף, עשויים המספרים להרקיע ליותר מ-200). זהו מספר גדול מאוד ביחס לגודלו ולמשאבי הבסיס של ביה"ח, ולפיכך מהווה את עילת הקיום וליבת העיסוק של בית החולים המרוחק ביותר בארץ. היות שהימצאותו של בית חולים הנותן מענה מודרני היא תנאי הכרחי לקיומה של העיר, מדובר אפוא בנכס אסטרטגי ברמה הלאומית. ככלל, משרת ביה"ח את 60,000 תושבי אילת, את כ-5,000 תושבי הערבה, את אוכלוסיית בסיסי צה"ל המרובים באזור, כ-3 מיליון התיירים המגיעים לאילת בכל שנה, וכן את הכוח הרב-לאומי ואת אוכלוסיית התיירים בצפון סיני.
נוסף על עומסי השגרה, התנסה בית החולים בלא מעט אירועים רבי נפגעים. בית החולים מחזיק בשלושה "אירועים לאומיים":
1) האירוע בעל מספר הנפגעים הגדול ביותר שנקלטו בבית חולים אחד, בפיגוע בהילטון טאבה, ושני פיגועי המשנה בראס אל-שטן, קלט בית החולים 168 פצועים.
2) האירוע עם תמהיל המקרים הקשה ביותר - התהפכות אוטובוס התיירים הרוסים, שבו כל 32 הפצועים שפונו הוגדרו כקשים ויותר.
3) האירוע הטוקסוקולוגי הגדול ביותר – דליפת הכלור בבית מלון באילת, שבעקבותיה פונו למלר"ד 140 נפגעי שאיפת כלור.
הגם שאין זה מקובל להעריך פעילות של בית חולים לפי אירועי קצה שכאלה - השגרה מספקת מדדי נחיצות חשובים עשרת מונים - יש בכך כדי לספק היבט נוסף למיוחדותה ולנחיצותה של מחלקה לרפואה דחופה חזקה ומודרנית בעיר אילת. הסגל הרפואי של המחלקה כולל את מנהל המחלקה, ד"ר קובי ארד, שהוא הרופא הבכיר, ותריסר רופאי בית צעירים, הנושאים בעבודה השוטפת ובביצוע התורנויות. בסגל הסיעודי בניהולה של אסנת רביב יש 14 אחיות ואחים.
אלי דפס, מנכ"ל הכללית: "הכללית שמה לה למטרה אסטרטגית לחזק רפואית ותשתיתית את בית החולים יוספטל ולהעמידו על רמה מתקדמת ביותר שלה זכאים תושבי אילת והסביבה. חנוכת המחלקה לרפואה דחופה (מיון) היא השלב הראשון לקראת המשך השקעות של עשרות מיליוני שקלים בבית החולים בטיפול ובארגון המחלקות במהלך השנים 2015-2014. אנו מאוד מעריכים את התמיכה ואת הליווי הנאמן של ראש העיר אילת, מר מאיר יצחק הלוי, ושל אנשיו".
ד"ר אבי גולדברג, מנהל בית החולים יוספטל: "מדובר בצעד גדול מאוד ומשמעותי ביותר בחייו של בית החולים, צעד שמוסיף לו יכולות רפואיות בשגרה ובחירום ויביא לשינוי משמעותי של חוויית המטופלים במלר"ד. מלר"ד יוספטל הוא עמוס מאוד יחסית לגודלו של בית החולים ולכן חשוב כל כך לשפר את התנאים, את התשתיות ואת הציוד הרפואי שבו.אחרי שנים של תכנון, ציפייה ובנייה, אני שמח מאוד על שהגענו ליום הזה שבו אנו חונכים את המלר"ד החדש".
שטחו הכולל של המלר"ד החדש, על כל אגפיו, יגיע עם השלמת התהליך לכ- 1,050 מ"ר, לעומת כ-200 מ"ר במלר"ד הישן. תהיינה בו 30 מיטות, ומהן 20 מיטות מיון רב תכליתיות רגילות, שני חדרי טראומה, שני חדרי טיפול נמרץ, שני חדרי בידוד וארבע מיטות ילדים. בתרחישי קצה, לשם השוואה, דוגמת אירועים רבי נפגעים, יוכל המלר"ד החדש להכיל בנינוחות 45 מיטות על בסיס התשתיות הקיימות. מדובר, כאמור, בהשלמתו של החלק הראשון והחשוב בפרויקט - בינוי האגף החדש.
עם המעבר לאגף החדש תחלנה העבודות לשיפוץ האגף הישן ולחיבור שני החלקים. השלמת הפרויקט כולו, צפוי לקראת אמצע 2014.
עלות הפרויקט - בינוי, ציוד רפואי ותכולה - היא כ-24 מיליון שקלים ויותר, שגויסו מכמה מקורות: פדרציית טורונטו ומגבית קנדה, המשרד לפיתוח הנגב והגליל וכמובן, שירותי בריאות כללית. במיון הישן, הקיים היום, עמדה הקיבולת על 9 מיטות, ומהן 7 מיטות רגילות, מיטת החייאה ומיטת ילדים בודדת. מדובר אפוא בשדרוג משמעותי הן מבחינת גודל החלל, הן מבחינת הקיבולת ויכולת ההכלה והן מבחינת הפילוח לפונקציות ואתרי משנה ייעודיים. נוסף על הנפחים והמיטות, יהיה במלר"ד החדש מכלול של חדרי בדיקה וטיפולים, המיועדים לחולים שאינם מצריכים השכבה. מכלול זה יתפקד כ"מיון מהלכים" WALK-IN CLINIC - וצפוי לתת מענה ליותר מ-50% מהפונים.
בתפיסה זו יהיה אפשר לווסת היטב את עומסי המשנה במלר"ד, לייעל את חלוקת הקשב לחולים הקשים והמורכבים ולשפר את המענה ואת זמני ההמתנה.
מכלול זה גם ייתן מענה לפעולות כירורגיות והתערבויות קלות, מיון אא"ג ומיון עיניים. נוסף על אגפי "השוכבים" ו"המהלכים", יכיל המתחם החדש גם אגף צוות – חדרי מנוחה לתורנים, משרדים וחדר ישיבות. פונקציות אלו לא היו קיימות במלר"ד הישן. המלר"ד החדש תוכנן ונבנה על פי תפיסות עדכניות בכל הקשור לשילוב טכנולוגיות מתקדמות ומערכות שליטה ובקרה ועל פי תפיסה ארגונומית קפדנית, ונראות ארכיטקטונית ואסתטית. הקפדה ניכרת ניתנה לשיקולי פרטיות, אוטונומיה וצנעת הפרט של המטופלים, כמו גם לנוחותם של אנשי הצוות. בהחלט אפשר להגדירו כמלר"ד המודרני בישראל לעת הזו.