עם לידתו של הפג בשבוע 29 להריון, אבחן הצוות הרפואי של בית החולים בנצרת כי הוא סובל ממום מולד, חסימה מוחלטת של הוושט יחד עם חיבור הוושט לדרכי הנשימה. המשמעות היא שאין מעבר של אוכל אל הקיבה, כך שכל מזון שהפג יקבל, לא יגיע אל הקיבה, אלא הוא יקיא אותו החוצה, ויחד עם זאת תוכן מקיבת התינוק יכול לעלות ולמלא את ריאותיו ולגרום לדלקת ריאות קשה.
רופאי בית החולים פנו אל מחלקת הפגייה ב"עמק" ואל ד"ר אשר פרסמן, מנהל מחלקה כירורגית ילדים במרכז רפואי העמק, וביקשו כי הפג יועבר לפגייה ב"עמק" לצורך ניתוח המום, וכך היה. "מדובר במום שמחייב התערבות ניתוחית אצל הפג, כדי לייצר מעבר מהוושט אל הקיבה, כדי שהתינוק יוכל לקבל מזון אל קיבתו וכדי להפריד את הוושט מקנה הנשימה", הסביר ד"ר פרסמן.
הניתוח לתיקון המום בוצע ע"י ד"ר אשר פרסמן וסגנו ד"ר באסם קעואר, עם העברתו של הפג מנצרת ל"עמק" וארך מספר שעות. "מערכות הגוף של פגים הן זעירות ועדינות כל כך, עד שכל ניתוח של פג הוא אתגר רפואי. לשמחתנו הניתוח עבר בהצלחה", אמר ד"ר פרסמן.
לאחר הניתוח, נותר הפג באשפוז בפגייה של בית החולים במשך מספר שבועות נוספים, שם טופל ע"י צוות מסור של רופאים והאחיות עד שהגיע למצב שהוא מצליח לאכול ללא קושי.
כאשר התינוק הגיע עם הוריו לביקורת בכירורגית ילדים בעמק אמר ד"ר פרסמן להורים הנרגשים שהתינוק עולה יפה במשקל, ומתפתח היטב. "אני צופה שיהיו לתינוק הזה חיים כמו לכל ילד בריא". סיכם ד"ר פרסמן.