מדריך למטופל

כשרות המזון

פורסם בראשונה: 26.09.2023

​במטבח המרכזי, במחלקות ובקפיטריה קיימת הקפדה והשגחה צמודה על תהליך הכנת והגשת האוכל.
כל תהליכי העבודה במטבח נעשים על פי נהלי הכשרות באופן של לכתחילה.
• מוצרי בשר: רבנות "חלק" מהדרין.
• מוצרי עוף: רבנות מהדרין.
• מוצרי דגים: מהדרין.
• מוצרי חלב: בכשרות "בד"ץ עדה חרדית" או "ועדת מהדרין -תנובה".
• ירקות ופירות: בדצ"ים מהדרין.
• ירקות עלים: (כולל כרוב) בדצ"ים מהדרין. מגידול מיוחד ללא חשש חרקים.
• חומרי גלם: בכשרויות בדצ"ים מהדרין. • ניפוי וברירה: קמח, אורז, סולת וקטניות עוברים ניפוי יסודי במכונה ייעודית כנדרש בפיקוח המשגיח.
• שמיטה: בדצ"ים למהדרין בכל מרכזי הרפואה של כללית.
• בישול ישראל: הבישולים הינם בישול ישראל על פי שיטת מרן ה"בית יוסף" הסדרי כשרות לכתחילה במטבח קיימת הפרדה מוחלטת בין בשר לחלב הן בתהליך הבישול, החימום וההגשה והן בכל תהליכי העבודה. הציוד והכלים מסומנים בסימון מיוחד לחלבי ובשרי. מכונות שטיפת כלים נפרדות לחלבי ובשרי. מזון גלאט כשר
• מנות בד"ץ: לארוחת הצהריים ניתן להזמין מנות "גלאט" המגיעות ארוזות וחתומות בכשרות העדה החרדית. מטופלים המעוניינים בכך, מוזמנים לפנות לצוות הסיעוד המחלקתי.
• מזון רפואי ותחליפי חלב: המעוניינים מוזמנים לפנות לצוות הסיעודי ולקבל תחליף חלב בכשרות מהודרת / הבד"ץ העדה החרדית.
כשרות המסעדות המסחריות המסעדות ועגלות הקפה והמאפה הינם בפיקוח משגיח הכשרות מטעם המחלקה לדת וכשרות בראשות רב הכללית ובפיקוח רב המרכז הרפואי.

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לתרומה

הדפסה

לשלוח לחבר

נגישות