ילד שעולה לכתה א' עובר שינוי משמעותי, סדר היום שלו משתנה והופך לסדר יום מובנה וכבר אינו מורכב ממשחקים. מתנועתיות רבה הוא עובר לזמני ישיבה ארוכים ליד שולחן, ממסגרת שיחה קבוצתית הוא עובר להוראה פרונטלית, הוא עובר לשימוש מצומצם בניירות וכלי כתיבה.
בכיתה מוטלת על הילד אחריות רבה והוא צריך להביא איתו חפצים שונים בתיק: קלמר, מחברות אוכל ועוד.
נדרשת ממנו החזקה עצמית ודחיית סיפוקים. הוא אמור להיות בכיתה לאורך כל השיעור והוא יכול לצאת להתאוורר רק בהפסקות. כל המעברים האלו דורשים הכנה מראש.
ההכנה נעשית במסגרת הגן, אך לפי הצורך הגננת ממליצה על עזרה חיצונית למשל בהתארגנות או בהכנה למיומנויות גרפו-מוטוריות. הכנה זו אפשר לעשות במסגרת קבוצת מוכנות.
בבית רצוי לעבוד עם הילד על ארגון הקלמר והתיק ולהתאמן באחיזת עפרון נכונה לפי ההנחיות שניתנו בגן או במסגרת קבוצת מוכנות, ללמד את הילד להשלים משימה לפני שהוא קם למשחק הבא.
חשוב לא להתיש ולא להשניא מראש על הילד את המאמץ הקשור בלמידת האותיות והמספרים. חשוב ליצור אווירה כייפית, מהנה ומשחקית סביב הלמידה מעצם למידה משותפת עם ההורה בבית.
כאשר בוחרים ילקוט חשוב להתאימו לממדי הילד. חשוב למנוע עייפות, כאבים ונזקים מצטברים לגוף. אז השאירו את הדמויות החביבות לעטיפת המחברות, ובואו לבחור נכון את הילקוט המתאים לילדכם.
ארוחת הבוקר וארוחת הביניים שאחריה חשובות שתיהן משום שהן שוברות את צום הלילה, ופותחות את היום עם אספקת ויטמינים ומינרלים שהם ׳הדלק׳ של המוח.
חשוב לספק לילדינו מזון מזין ומשביע שיעזור להם לשמור על ערנות וריכוז לאורך שעות בית הספר.
תכננו יחד עם הילדים את הארוחות שאותם הם ירצו לקחת לבית הספר. חשוב שהן יהיו בריאות ומגוונות אך יחד עם זאת התחשבו בהעדפותיהם. קיראו את ההמלצות של יחידת התזונה על תכנון ארוחות 10 לבית הספר.
שנת לימודים פוריה!
תוכן הדף הוא בגדר הדרכה בלבד והוא חלק מהטיפול בריפוי בעיסוק, אין לבצע תרגילים אלה לפני ייעוץ עם מרפאה בעיסוק.