הילדים חזרו לשגרת הלימודים המבורכת והסדר מתחיל לשוב למקומו. הדבר היחיד שמטריד אתכם עכשיו הוא שקופסת האוכל שאתם משקיעים בה את כל אהבתכם לזאטוט חוזרת מלאה שוב ושוב.
כדי לחסוך את ויכוחי הבוקר המתישים באשר לתכולת הכריך היומי, אנו ממליצים לבנות יחד עם הילדים לו"ז קבוע לכל אחד מימות השבוע ולתלות ביחד על המקרר.
חשוב שנצייד את ילדינו בארוחות בריאות ומגוונות אך יחד עם זאת שנתחשב בהעדפותיהם.
ארוחת הבוקר וארוחת הביניים שאחריה חשובות שתיהן משום שהן שוברות את צום הלילה, ופותחות את היום עם אספקת ויטמינים ומינרלים שהם ׳הדלק׳ של המוח.
- חשוב לספק לילדינו מזון מזין ומשביע שיעזור להם לשמור על ערנות וריכוז לאורך שעות בית הספר.
- כדאי להעדיף לחם מחיטה מלאה אשר מסייע לשמור על רמת סוכר קבועה לאורך יותר זמן ובנוסף מספק ויטמינים חיוניים.
- בכריך - כדאי למרוח ממרחים מזינים כגון אבוקדו, טונה, ביצה, גבינות רכות וקשות, טחינה, חומוס, פסטרמה ועוד.
- כדאי להפחית בממרחים עשירים בסוכרים פשוטים ושומנים מזיקים כגון שוקולד למריחה וממרחים מתוקים אחרים.
- מומלץ מאוד לשלב ירקות ופירות חתוכים בחמישה צבעים מגוונים בארוחה זו.
א' | ב' | ג' | ד' | ה' | ו' |
כריך עם גבינה לבנה | כריך חביתה | טוסט | כריך עם חומוס ומלפפון | כריך עם אבוקדו | כריך עם שוקולד |
תפוח | יוגורט | בננה | חטיף אנרגיה | תותים | שקדים |