מה חדש

מתכונים בריאים

חזה עוף ממולא בדוקסל עם קרנץ אגוזים שומשום ושקדים בתוספת בורגול

 

מצרכים:


2 יח' חזה עוף שלם
20 גרם חרדל
1 כוס בורגול
400 גרם פטריות
1/2 סלסלה פטריות שמפיון לבנות
2 יח' בצל לבן
1 צרור פטרוזיליה /בזיליקום
מלח, פלפל שחור גרוס
200 גרם טחינה
10 גרם סומק
2 עלי נענע לקישוט
11/4 כוס מים
2 כפות שמן קנולה
10 גרם אגוז מוסקט
מיץ לימון משני לימונים
1 כף אבקת מרק פטריות

לעיטור:


2 כפות שמן זית
4 כפות סילאן
50 גרם צנובר
30 גרם שומשום קלוי
50 גרם שקדים

אופן ההכנה:

מעצבים את החזה השלם יוצרים באמצע כיס . מורחים מעט חרדל בכיס .
מטגנים את קוביות הבצל, מוסיפים את הפטריות, מטבלים במלח, פלפל ואבקת מרק פטריות ובסוף מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה . מקררים וממלאים את החזה אופים כ-15-20 דקות ב-170 מעלות .
לאחר האפייה מערבבים את הסילאן והשמן, מורחים את החזה ומגלגלים בשומשום צנובר והאגוזים הקצוצים . אופים 5 דקות לקבלת פריכיות.
פורסים את החזה ל-3 פרוסות של 100 גרם סה"כ, מכינים טחינה סמיכה בתוספת מלח ולימון מורחים בצלחת מפזרים מעט סומק ומניחים את הבורגול ועלה ירוק לקישוט .
להכנת הבורגול מטגנים במעט שמן קוביות בצל מוסיפים את הבורגול מטבלים במלח ופלפל מוסיפים 11/4 כוס מים רותחים ומנמיכים עד לספיגת הנוזלים. ​

 

מנה טבעונית

לביבות עדשים כתומות בטחינה
על מצע מחית פלפלים קלויים

מצרכים ללביבה:

1 ק"ג עדשים כתומים
400 גרם טחינה גולמית
1 גמבה קוביות אדומה
1 גמבה קוביות ירוקה
30 גרם מלח לבן
10 גרם פלפל שחור
20 גרם שומשום לעיטור

מצרכים למחית פלפלים:

צרור עגבניות שרי (לקישוט)
2 לפלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
מיץ לימון אחד
1 כפית שום כתוש
10 גרם מלח
10 גרם פלפל לבן
1 כף שמן קנולה

אופן הכנת הלביבות: 

מבשלים את העדשים 10-15 דקות מקררים ומסננים
מניחים בקערה את העדשים ומוסיפים את הטחינה ואת הקוביות גמבות, מלח + פלפל, מערבבים לעיסה אחידה.

יוצקים לתוך קוקוט את העיסה ואופים 20 דקות על 160 מעלות.

הכנת מחית הפלפלים:

שוטפים את הפלפלים ואופים בתנור 20 דקות 180 מעלות.
מקלפים וטוחנים בבלנדר בתוספת שאר החומרים.