מרכז רפואי העמק

trueבתי חולים > מרכז רפואי העמק > מרכז רפואי העמק > חדשות > ה"סטטוסקופ" החדש

ה"סטטוסקופ" החדש

להביא את הטכנולוגיה אל מיטת החולה

​סימן ההיכר של הרופאים במשך שנים רבות היה הסטטוסקופ, אותו מכשיר שכרוך סביב צווארם של הרופאים, ומסייע לרופא להאזין ללב ולריאות ולהגיע לאבחנה. בשנה האחרונה קם מתחרה מעניין לסטטוסקופ, ולא מעט רופאים במרכז רפואי העמק מצוידים במכשיר קטן שמזכיר במראה את הטלפון הנייד, אך זהו למעשה מכשיר אולטראסאונד זעיר. "בתחילה השתמשנו במכשיר החדש במסגרת מחקר שערכנו במחלקה", מסביר ד"ר מיכאל כהן, מנהל המחלקה האורולוגית במרכז רפואי העמק, "ובעקבות ממצאי המחקר שהדגימו כי התוצאות של הבדיקות לא נופלות מהתוצאות של מכשיר אולטראסאונד גדול, הבנו שיש לנו כאן מכשיר עזר מופלא שעוזר לנו להגיע לאבחנות במהירות וליד מיטת החולה".


בהמשך הוכנס המכשיר לשימוש שגרתי במחלקות נוספות ובהן המחלקה לרפואה דחופה, המחלקות הפנימיות והמערך לרפואת הלב במרכז רפואי העמק. כיום בביקור רופא שגרתי במחלקה, נעשה שימוש במכשיר כאשר עולה הצורך הרפואי. לדברי ד"ר גיא דורי, מנהל מחלקה פנימית ה' במרכז רפואי העמק, "אנחנו נעזרים במכשיר האולטראסאונד הזעיר לבדיקות רבות למשל כאקו לב, כדי לבדוק האם יש נוזל סביב הלב והריאה, לבדיקת תפקוד חדרי הלב, ובמצבים רפואיים רבים אחרים. המכשיר הזה לא מחליף את עבודת הרופא הרדיולוג או הקרדיולוג שהיא מעמיקה ונותנת מידע רב יותר בכל בדיקה, אולם המכשיר יעיל מאד כאשר אנו מתלבטים בשאלה נקודתית ועוזר לנו לכוון מהר יותר את הטיפול הנכון, ובמובן הזה הוא מסייע גם למטופלים וגם לרופאים", מציין ד"ר דורי. הבדיקה עצמה לא מכאיבה, ללא קרינה והזמינות של המכשיר חוסכת את הצורך לנייד את המטופלים אל המכון לדימות רפואית.


"בזכות התכונות של מכשיר האולטראסאונד הזעיר, הקלות לנייד אותו והיכולת הטובה לאבחן מצבים רפואיים ברמת דיוק טובה, הוא הפך לכלי עזר משמעותי, מעין 'סטטוסקופ' חדש לרופאים. אני מרגיש שהשירות והאיכות הרפואית שאנחנו נותנים היום למטופלים שלנו השתפרו בזכות היכולת לנייד את הטכנולוגיה אל מיטת החולה", מסכם ד"ר כהן.

מכשיר אולטרסאונד זעיר

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לתרומה

הדפסה

לשלוח לחבר