התלמידים התחילו את היום בסיור מרתק במיון הילדים, שם קיבלו הדגמה כיצד לוקחים מדדים כמו חום ולחץ דם לילדים שמגיעים לקבל טיפול. בהמשך, גיל הרמן הגבסן במיון, הדגים כיצד מתקינים גבס, וכמה תלמידים אמיצים במיוחד התנדבו להדגמת הגבס עליהם.
התחנה הבאה של התלמידים והצוות שליווה אותם הייתה המחלקה האורתופדית בניהולו של פרופ' נמרוד רוזן. ד"ר ברק רינת הסביר לילדים איך מטפלים בשברים, והדגים בחדר הסימולציה של המחלקה האורתופדית כיצד קודחים בעצמות כדי לתקן שברים. התלמידים קיבלו הזדמנות נדירה והרופאים אפשרו להם לאחוז עצמות ואף לתרגל את מה שלמדו ולקדוח בעצמות.
ד"ר גיא רובין, סגן מנהל המחלקה האורתופדית שליווה את הביקור הודה לתלמידים על הביקור המהנה "המחלקה האורתופדית נהנתה מאוד מהרוח הצעירה והמרעננת שהביאו עמם תלמידי כיתה ו' ומהסקרנות של הילדים".