צוות המכון לנפרולוגיה במרכז רפואי העמק ובו רופאים, אחיות ועובדות סוציאליות, התגייס ליום המודעות העולמי למחלות של הכיליה, ובדק למעלה מ- 150 מבקרים, עוברי אורח ואנשי צוות במרכז הרפואי, במטרה לאתר אנשים הנמצאים בסיכון מוגבר לפתח מחלות של הכיליה, מבלי שהם מודעים לכך.
במסגרת יום הכיליה הבינלאומי שחל השבוע ובשיתוף עם העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי הכליות, התארגן הצוות של המכון לנפרולוגיה בניהולם של פרופ' מ' דוד טובבין והאחות האחראית נירה קרת ובהובלה של העובדות הסוציאליות הדסה בנימין ואירית חי, להקים עמדות בדיקה שבהן נבדקו עשרות מבקרים, בבדיקות שמהוות סמן לתחלואת כליות ובהן בדיקות BMI, בדיקות לחץ דם וערכים של סוכר בדם.
בישראל חיים כיום למעלה מ 700 אלף חולי כליה המהווים אחד מכל 10 מבוגרים.
צוות המכון לנפרולוגיה במרכז רפואי העמק פוגש את חולי הכיליה בשלב שבו מחלת הכיליה שלהם מתקדמת והם עומדים בפני טיפולי דיאליזה וחלקם מועמדים לניתוח להשתלת כליה.
האיגוד הישראלי לנפרולוגיה ויתר לחץ דם ממליץ לאוכלוסייה בסיכון מוגבר להיבדק באופן שגרתי. מדובר בעיקר על חולי סכרת וחולים הסובלים מיתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם וכן קרובי משפחה של חולי כליות. מטרת הפעילות שנעשתה השבוע במרכז רפואי העמק היא לאתר בזמן אנשים שנמצאים בקבוצת סיכון על פי הבדיקות שנערכו להם, ולהפנות אותם לבצע בדיקות ומעקב קפדניים יותר במטרה להאט ואף לעצור את קצב התפתחות מחלת הכליות על ידי מעקב רפואי צמוד, איזון ערכים של לחץ דם, רמות הסוכר ושומנים בגוף, שינוי באורח חיים והקפדה על דיאטה לשמירת התפקוד הכלייתי וביצוע פעילות גופנית.
ואכן, אצל חלק מן הנבדקים נמצאו ערכים חריגים, והם הופנו להמשך בירור ובדיקות אצל הרופאים המטפלים.
בתמונה צוות המכון לנפרולוגיה במרכז רפואי העמק
קרדיט תמונה: דוברות העמק