בטיחות ילדים

trueבתי חולים > מרכז רפואי העמק > מרכז רפואי העמק > מדריך למטופל > בטיחות ילדים > בטוח במטבח

בטוח במטבח

עור הילדים עדין ודק. נוזל שחומו 60 מעלות צלזיוס ומעלה, הבא במגע עם העור יכול לגרום לכוויה חמורה בתוך שניה אחת בלבד!
כוויות מנוזלים חמים (כגון משקאות חמים או מים חמים חמים מהברז) הן פגיעות שכיחות בקרב ילדים.
ילדים הם סקרנים ולומדים את העולם דרך התנסות ומגע, אך אין ביכולתם להעריך מה עלול לגרום להם לכוויה.

  • קצרו את אורך חוט הקומקום החשמלי ואת חוט המיחם, והרחיקו אותם מקצה השיש כדי למנוע אפשרות שילדכם ימשוך את החוט וישפכו עליו מים רותחים.

קומקום חשמלי בטוח.jpg 

  • אל תחזיקו תבשיל חם או נוזל חם כשאתם מחזיקים את הילד. אפילו תנועה קטנה שלכם או של ילדכם עלולה לגרום לשפיכת הנוזל ולכוויות חמורות.
    נוזל חם לא בטוח.jpg
  • אל תאפשרו לילד לשהות במטבח בזמן הבישול.
    אל תשאירו כלים חמים, סירים ובהם תבשילים או נוזלים חמים בטווח השגתו של הילד (על מפת השולחן, בקצהו, בקצה של השיש או על הרצפה).
    בעת הבישול רצוי להשתמש בלהבות האחוריות של הכיריים. בכל מצב יש להפנות את ידיות כלי הבישול לכיוון הקיר.
     
    כלי בישול בטוחים.jpg
  • מרחיקים פיצוחים, פופקורן וסוכריות קשות מילדים הצעירים מגיל 5.
    חותכים נקניקיות לאורכן (לא לטבעות) וחוצים ענבים למניעת חנק.
    מאחסנים גפרורים וחפצים חדים במקום גבוה ו/או נעול.
    מאחסנים חומרי ניקוי, תרופות וחומרי הדברה במקום גבוה ו/או נעול.
    העברת חומרי ניקוי לבקבוקי שתיה מסוכנת! שתיית הנוזל בטעות תגרום להרעלה.

באדיבות בטרם (המרכז הלאומי לבטיחות ולבריאות ילדים)

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לתרומה

הדפסה

לשלוח לחבר