היריון של תאומים הוא שמחה כפולה אך גם כרוך בסיכונים גדולים יותר בהשוואה ללידת עובר יחיד, ומוגדר כהיריון בר -סיכון בשל הסיכויים המוגברים של האם לפתח מצבים רפואיים שונים ובהם סוכרת הריונית, רעלת של היריון, אנמיה וקרישיות יתר בדם.
בשל המורכבות של לידת התאומים, מקובל כי בכל לידת תאומים יימצא רופא בכיר בעל ניסיון בלידות מסוג זה, ואולם עד לאחרונה לא היו מספיק נתונים שבאמצעותם ניתן היה להעריך את היתרונות של הלידה הטבעית (נרתיקית) לעומת הניתוח הקיסרי בלידה של תאומים.
במחלקת הנשים במרכז רפואי העמק בוצע מחקר שבדק מהם הגורמים המשפיעים על הצלחה של לידה נרתיקית של תאומים. המחקר בוצע בחטיבת נשים ויולדות במרכז רפואי העמק, ע"י החוקר הראשי פרופ' משנה ראיד סלים, מנהל יחידת חדרי הלידה.
במחקר נכללו 804 זוגות של תאומים, כשכל תינוק נמצא בשק היריון נפרד.
מתוצאות המחקר עולה כי בהנחה שהעובר הראשון שקרוב לפתח היציאה נמצא במצג ראש, היו 85% סיכוי ששני התינוקות יוולדו בלידה נרתיקית, ולא יהיה צורך ליילד את השני בניתוח קיסרי.
עוד נמצא כי כאשר 2 התינוקות נמצאים במצג ראש, יגדל הסיכוי ששניהם ייולדו בלידה נרתיקית ל 95%, לעומת 72% מהמקרים כאשר התינוק השני לא נמצא במצג ראש. לאחר שהתינוק הראשון נולד, הסיכוי שהתינוק השני יוולד בניתוח קיסרי היתה 7% בלבד.
לדברי פרופ' משנה ראיד, נתונים אלו מסייעים גם לצוות המיילד וגם לנשים ההרות לקבל החלטות מושכלות יותר באשר לאופן הלידה הרצוי.
נתון מעניין נוסף הוא שהסיכוי לתאומים גדל אצל נשים שהרו בגיל 35 ומעלה, במשפחות שבהן יש תאומים במשפחה, אצל נשים ולדניות – שילדו כבר כמה ילדים, ואפילו אצל נשים גבוהות.