מדידת הסוכר (ניטור) מתבצעת במכשיר גלוקומטר ונרשמת על ידיכם ביומן מעקב סוכר שיינתן לכם. מכשירים שונים עומדים לרשותכם, והמשותף לכולם: מקום להחדרת הסטיק למכשיר וצג המראה את רמת הסוכר.
כמה פעמים ביום יש לבצע בדיקה של רמת הסוכר?
מדידת סוכר מומלצת ארבע פעמים ביום לפחות: לפני כל ארוחה )שלוש ארוחות ביום( ולפני השינה. כמו כן, חשוב למדוד סוכר שעתיים לאחר ארוחה כדי לקבוע את מינון האינסולין הנדרש לפני הארוחה.
באילו מצבים נדרש לבצע בדיקות סוכר נוספות לאורך היום?
מומלץ לבצע בדיקות סוכר לפני פעילות גופנית ואחריה, בשינוי של סוג האינסולין, או בשינוי במינון האינסולין, בזמן מחלת חום וכן כאשר יש תסמינים של היפוגליקמיה או היפרגליקמיה.
איך מבצעים את בדיקת הסוכר?
לפני המדידה יש לשטוף ידיים במים וסבון ולנגב היטב (אין להשתמש באלכוהול).יש להכין את הסטיק, לוודא שהוא בתוקף ושהתאריך והשעה מעודכנים בגלוקומטר. יש להחדיר את הסטיק למכשיר המדידה ולדקור את קצה האצבע (יש להקפיד על סבב בין האצבעות ) את טיפת הדם יש לקרב לסטיק והיא נשאבת אליו. התוצאה מתקבלת בתוך כמה שניות על צג הגלוקומטר. חשוב להחליף מחט בדוקרן פעם ביום.
למה חשוב להקפיד על ביצוע בדיקות הסוכר?
הנחיות הרופא למתן אינסולין לילדכם ייקבעו על פי ערכי מדידות הסוכר. ביומן מעקב הסוכר רצוי לרשום את ערכי הסוכר שהתקבלו בכל מדידה, מינון האינסולין שהוזרק והערות לגבי אירועים חריגים כגון פעילות גופנית מאומצת, מחלת חום, היפוגליקמיה או היפרגליקמיה.
את היומן ואת הגלוקומטר יש להביא למרפאה לכל פגישה עם הצוות הרפואי. מידע זה חשוב ועשוי לסייע לרופא בהתאמת מינוני האינסולין לילדכם
האם צריך לבצע בדיקות סוכר בלילה?
מדידת סוכר במהלך הלילה מומלצת בימים הראשונים לאחר השחרור מבית החולים, בזמן מחלה חריפה, בתום פעילות גופנית מאומצת ובעקבות שינוי במינון האינסולין. אין צורך למדוד סוכר כל לילה.
מהו טווח רמות הסוכר התקינות?
אלה ערכי הסוכר באנשים בריאים: בצום בטווח עד 100 מיליגרם לדציליטר מ"ג/ד"ל ושעתיים לאחר ארוחות עד 140 מ"ג/ד"ל. לכל ילד מותאמים ערכי יעד סוכר שונים, ולרוב ערכי היעד גבוהים יותר מאלו של אנשים בריאים.
מהו מד סוכר רציף גלוקוז סנסור?
מד סוכר רציף הוא מכשיר טכנולוגי חדיש המודד את רמות הסוכר בדם באופן רציף לאורך כל שעות היום ללא דקירה של האצבעות. מד הסוכר הרציף מאפשר לעקוב אחר מגמות של עלייה או ירידה בערכי הסוכר ולקבל התרעות על ערכי סוכר נמוכים או גבוהים מהרצוי. קיימים כמה סוגים של מדֵי סוכר רציף. מד הסוכר הרציף ניתן על פי המלצת הצוות של המרפאה באישור קופות החולים.