אפשר לקיים אורח חיים רגיל כולל פעילות גופנית, טיולים, תחביבים, טיולים ופיתוח קריירה בעתיד. לשם כך חשוב לנהל אורח חיים בריא, דיאטה מאוזנת, ניטור גלוקוז, לקיחת אינסולין ומעקב רפואי על פי ההנחיות.
בית ספר: לאחר אבחון סוכרת בילדכם יש לעדכן את צוות בית הספר על מחלתו ולהדריכם מהי מחלת הסוכרת וכיצד מתמודדים איתה.
מה יש לקחת ביציאה מהבית?
חשוב להצטייד בציוד הבא: ערכת בדיקת סוכר (גלוקומטר,) סטיקים, מזרק אינסולין קצר פעולה, ציוד לטיפול בהיפוגליקמיה הכולל פחמימה מהירה (נוזל גלוקוז, טבליות גלוקוז, שוקו עמיד,) פחמימה מורכבת (קרקרים, כריך או חטיף אנרגיה) ומזרק גלוקגון. בימים חמים יש להצטייד בצידנית עם קרחום.
האם אפשר לצאת לטיול?
חשוב שילדך ישתתף בפעילות החברתית ואין שום מניעה לצאת לטיול עם הכיתה. חשוב לזכור שגם במהלך טיול יש להמשיך במתן אינסולין. רצוי להתייעץ עם הצוות במרפאה לקבלת מכתב על מצב רפואי והרשאה ליציאה לטיול. יש להצטייד בציוד הנדרש למקרה שתחול ירידהברמות הסוכר ולמצבי חירום.
האם אפשר לבצע פעילות גופנית?
חשוב להמשיך בפעילות גופנית. פעילות גופנית מעלה את רגישות התאים לאינסולין ומשפרת את איזון הסוכר. חשוב למדוד את רמת הסוכר לפני הפעילות ובתום הפעילות. השינוי ברגישות לאינסולין נמשך כמה שעות לאחר סיום הפעילות, לכן חשוב לעקוב אחר רמות הסוכר גם בתום הפעילות. במהלך פעילויות גופנית כגון שיעור ספורט, מחול, הופעה וטיול המתקיימים למשך יום אחד יש לעקוב אחר רמות הסוכר בתדירות גבוהה מהרגיל. כאשר ערכי הסוכר נמוכים מאוד או גבוהים מאוד לא רצוי לקיים פעילות גופנית. אם חשים ברע במהלך הפעילות, יש למדוד את רמת הסוכר ואם נמדדים ערכים גבוהים או נמוכים יש להתנהל בהתאם להנחיות שתקבלו.