מרכז הסרטן בית שולמית - המערך לאונקולוגיה והמטולוגיה

trueבתי חולים > מרכז רפואי העמק > מרכז רפואי העמק > מחלקות ומרפאות > מכונים > מרכז הסרטן בית שולמית - המערך לאונקולוגיה והמטולוגיה > כאב

כאב

​כאב עלול להיגרם על ידי מחלת הסרטן או הטיפולים בה. 

ישנם גורמים שונים לכאב אצל אנשים המטופלים בסרטן. 

לפעמים המחלה עצמה גורמת לכאב שלך-כאשר הגידול לוחץ על עצבים או חלקים אחרים בגופך. 

ישנם טיפולים או בדיקות לסרטן שעלולות לגרום לכאב, כגון ניתוח או שאיבת מח עצם. 

סיבה נוספת לכאב עשויה להיות תופעות הלוואי של טיפול בסרטן, כגון פצעים בפה, נוירופתיה היקפית או תגובות עוריות.

ישנם 3 סוגי כאב:

  • כאב חריף, מרגיש חד ומופיע במהירות. לעתים קרובות נמשך רק זמן קצר.
  • כאב פורץ, שעלול להופיע בפתאומיות, הוא כאב שעלול להתרחש בזמן שאתה נוטל תרופה לטיפול בכאב כרוני. בדרך כלל נמשך זמן קצר ויכול להיות אינטנסיבי. כאב פורץ עשוי להתרחש גם כאשר אתה נוטל את הכמות הנכונה של תרופות נגד כאבים, כאשר התרופה הנוכחית מתפוגגת, למשל.
  • כאב כרוני, הנקרא גם כאב מתמשך, הוא כאב שנמשך בדרך כלל יותר משלושה חודשים. הוא עשוי להיות קל או חמור. כאב כרוני עשוי להופיע לסירוגין או להיות קבוע. גם רמות הכאב הכרוניות עשויות להישאר זהות, או להחמיר, עם הזמן .

שליטה בכאב היא חלק חשוב מתוכנית הטיפול שלך, טיפול יעיל בכאב יביא לעלייה באיכות חיי היומיום שלך, כמו גם לשפר את מצב הרוח שלך. 
צוות המכון האונקולוגי עובד בשיתוף מרפאת כאב של בית החולים והמרפאה הפלאיטיבית על מנת לבנות תוכנית טיפול מותאמת עבורך.
הצוות הרפואי ישאל לגבי רמת הכאב שלך וכך יוכל להתאים לך טיפול בהתחשב בסימפטומים שלך ומה גורם לך לכאבים. לעיתים עלול להתפרץ כאב שיצריך תרופות חזקות יותר או לגישות שונות כדי לשלוט בכאב. לכן חשוב שתיידע אותנו בכל שינוי ברמת הכאב. 
בדרך כלל ניתן לשלוט בכאב באמצעות סוגים שונים של תרופות נגד כאבים וגישות שאינן תרופתיות. 

טיפים לניהול נכון של כאבים:
  • קח את מנת התרופה שנקבעה, בזמן שנקבע. אם אינך בטוח מתי בדיוק לקחת את תרופות הכאב שלך, שאל את הצוות הרפואי.
  • אל תחכה עד שהכאב שלך יתגבר לפני נטילת תרופות נגד כאבים. אם אתה מחכה ליטול את התרופה שלך, יקח לכאב זמן רב יותר להיעלם, או ייתכן שתצטרך לקחת תרופות נוספות. הדרך הטובה ביותר לשלוט בכאב היא למנוע ממנו מלכתחילה או למנוע ממנו להחמיר.
  • ספר לצוות הרפואי שלך אם התרופה לא עובדת. ייתכן שיהיה צורך לשנות את סוג התרופה לכאב או את הכמות שאתה נוטל.​
  • לעולם אל תפסיק לקחת את תרופות הכאב שלך מבלי לדבר תחילה עם הצוות הרפואי שלך. הפסקת התרופה בפתאומיות עלולה לגרום למצב הנקרא גמילה. תסמיני הגמילה עשויים לכלול חרדה, הזעה, בחילות והקאות.
  • לפעמים הגוף שלך מתרגל לתרופה והיא כבר לא עובדת כפי שעבדה לראשונה. זה נקרא סיבולת לתרופות. ניתן לרשום תרופה נוספת או סוג אחר של תרופה.
  • חשוב לשאול על תופעות לוואי שתרופות לכאב עלולות לגרום כדי שתדע למה לצפות וכיצד לטפל בהן. תופעות הלוואי השכיחות של תרופות לכאב כוללות עצירות, נמנום, בחילות או הקאות. חלקן יעלמו ככל שגופך מתרגל לתרופת הכאב. ​

מתי ליצור קשר עם צוות המכון? 

צור קשר אם אתה מרגיש כאב חדש, אם הכאב שלך אינו פוחת או חולף עם תרופות נוגדות כאבים, או אם יש לך תופעות לוואי מהתרופות נגד כאבים.  כאב הוא לא משהו שאתה צריך "לסבול".                                        ​

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לתרומה

הדפסה

לשלוח לחבר