חדשות ומחקרים בסורוקה

הודעה לעיתונות - בעקבות מכתב ראשי רשויות, 8.5.16

מנהל המרכז הרפואי סורוקה קורא ליישם לאלתר את החלטת הממשלה לחיזוק סורוקה, בעקבות מכתב ראשי הרשויות בנגב לראש הממשלה בעניין אי ישום החלטת הממשלה של התכנית הרב שנתית לפיתוח תשתיות הבריאות ולהשוואת שירותי הבריאות בדרום

הודעה לעיתונות

​ד״ר אהוד דודסון, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: ״תושבי הנגב תלויים בסורוקה, יש צורך במשאבים שהובטחו כדי לתת מענה למצוקתם״

בדיון דחוף שהתקיים בחודש מרץ האחרון בועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת, עלתה לדיון החלטת הממשלה מחודש ספטמבר 2014 לגבי חיזוק מידי של המרכז הרפואי סורוקה, בתוספת ובתקצוב של 98 מיטות אשפוז כלליות.

ד"ר אהוד דודסון, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "תושבי הנגב תלויים בסורוקה, יש צורך במשאבים נוספים כדי לתת מענה למצוקתם. תושבי האזור נאלצים להמתין זמן ממושך לניתוחים ולפרוצדורות רפואיות ומצפים מאיתנו לתת מענה. חדר המיון בסורוקה הוא העמוס בארץ עם מספר הפניות הגבוה ביותר. אנו דורשים מהממשלה ליישם את החלטתה ולהעביר את המשאבים הייעודים לסורוקה. סורוקה הוא בית חולים מוביל בארץ המהווה נכס אסטרטגי למדינת ישראל, וכדי שימשיך להיות כזה יש לחזקו לאלתר באמצעות העברת המשאבים כפי שהוחלט".

יו"ר הועדה, ח"כ מאיר כהן (יש עתיד): "למרות תשובת משרד הבריאות ומשרד האוצר, קבעה הועדה כי ההחלטה שהתקבלה בממשלה בספטמבר 2014 לחיזוק סורוקה, לא יושמה. הועדה רואה בחומרה את אי יישום ההחלטה".

ד״ר דודסון ישתתף מחר בכנס מצפה רמון הרביעי לשיוויון בבריאות, יציג את חזון סורוקה לשנים הבאות, תכנית האב, הגידול הטבעי באוכלוסיה ומעבר צה״ל לנגב והצורך לתת מענה לצרכים המתפתחים.
ד״ר דודסון מוסיף: ״הפער בזמינות ונגישות בשירותי הבריאות בין הדרום למרכז הולך וגדל במקום להצטמצם״.